Чт, 2024-04-25, 02:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 15 » Віце-прем'єр обіцяє хоча б один профільний іспит на додачу до ЗНО
10:19
Віце-прем'єр обіцяє хоча б один профільний іспит на додачу до ЗНО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


При вступі до вишу має проводитися хоча б один профільний іспит і враховуватися середній бал атестату. Про це заявив віце-прем'єр Володимир Семиноженко в ефірі телеканалу ТВі.
"Хотілося б, щоб до незалежного тестування... додалися деякі речі, які б поліпшили якість прийому", - зазначив він.

За словами урядовця, це має бути "хоча б один профільний іспит".

"Хотілося б, щоб було значущим врахування середнього балу у відповідності з атестатом. Щоб враховувався результат навчання за всі багато років", - додав Семиноженко.

На запитання, до чого готуватися випускникам шкіл цього року, віце-прем'єр відповів: "У найближчі 2-3-4 дні, максимум, ми скажемо. Тести будуть. Хотілося б, щоб тести були більш високого класу".

"У нас так: всі кидають вчитися в старших класах, вчителі вже не потрібні, потрібні тренери, репетитори, які натаскують, вибачте, як мавп і папуг, як правильно відповідати на ці питання", - заявив він.

Семиноженко також підкреслив, що "закон про 12-річну освіту (у школах) не реалізований жодним чином".

"Нам потрібно, щоб в останні два роки була якась спеціалізація. Щоб молода людина вже розуміла, що вона хоче в житті. У цю систему має вбудовуватися і система профтехучилищ, технікумів", - підкреслив віце-прем'єр.

"Якщо ми під 12-річною освітою будемо розуміти спеціалізацію останніх 2 років, а після 10 класу потрібно продовжувати вже далі в іншому навчальному закладі навчатися, вважайте, що у нас паралельно існує й 10-річка й 12-річка", - сказав він.

За словами Семиноженка, "для того щоб освоїти весь обсяг знань, який сьогодні є, потрібно 10-11 тисяч годин". "Їх помістити в 10 класів неможливо", - підкреслив урядовець.

Крім того, коментуючи призначення Дмитра Табачника міністром освіти, він заявив: "Можна зациклитися зараз на аналізі, хто що коли сказав, писав".

"Якщо це зараз почати згадувати про кожного політика, то тоді кожному політику взагалі не жити. Політично не жити", - зазначив Семиноженко. За його словами, Табачник "повинен зайнятися реформами освіти".

Раніше Семиноженко критично оцінив проведену його попередниками реформу у сфері освіти. Він припустив, що вже цього року у вишах будуть знову введені вступні іспити, а також не виключив скасування обов'язкової здачі державної мови при вступі. При цьому він виступає проти зовнішнього незалежного тестування, запровадженого під час владарювання "помаранчевих".

Голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Володимир Полохало розкритикував цю заяву віце-прем'єра про можливе скасування незалежного зовнішнього оцінювання при вступі до вишів і відмову від Болонської системи освіти.

"Семиноженко намагається повернути назад той процес, який вже став незворотнім і який сприймається позитивно і батьками, і випускниками шкіл", - сказав Полохало.

Семиноженко був призначений віце-прем'єром з гуманітарних питань у четвер, відразу ж після створення коаліції.

За словами голови Адміністрації президента Ганни Герман, Семиноженко буде контролювати діяльність міністра освіти Табачника, який за її словами, є "найбільш професійним, компетентним і знаючим фахівцем в галузі освіти".

Разом з тим, партія "За Україну!" розцінює призначення міністром освіти і науки Табачника як особливо цинічне "навіть на тлі всього складу нового уряду", оскільки він "зневажає українську мову, історію, національну ідентичність". Вже з'явилися ті, хто наполегливо вимагає відставки Табачника з посади міністра.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1048 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ