Чт, 2024-04-25, 16:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Квітень » 25 » Від чого залежить успіх України у Брюсселі - Климпуш-Цинцадзе пояснила
10:53
Від чого залежить успіх України у Брюсселі - Климпуш-Цинцадзе пояснила
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Климпуш-Цинцадзе пояснила, від чого залежить успіх України у Брюсселі

У світі зараз практично немає жодної великої демократії, яка б не зазнала атак з боку Російської Федерації протягом останніх чотирьох років.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час виступу на заході “Громадянське суспільство, що трансформується. III форум десятиліття” у Харкові, повідомляється на Урядовому порталі.

Так, за її словами, наразі немає практично жодної великої демократії світу, яка б не була уражена внаслідок російської атаки за ці чотири роки. При цьому віце-прем’єр наголосила, що незважаючи на це, Україні доводилося і доводиться ледь не щодня переконувати західних партнерів у серйозності загрози.

Говорячи про російський вплив, Климпуш-Цинцадзе зазначила, що західні держави лише після хімічної атаки у Лондоні, тобто після того, як від дій Росії могли постраждати британські громадяни, усвідомили, що йдеться не про «тимчасові труднощі» у відносинах, а що в зоні ризику не лише країни із так званої «зони впливу Росії».

«Усвідомлення небезпечності нинішньої ситуації змушують діяти всі країни, що віддані демократичним цінностям, негайно і системно, у кооперації та співробітництві. Недостатньо лише демонструвати єдність (як під час висилки російських дипломатів), необхідне якісне переосмислення наявних викликів та шляхів протидії. На практиці це може бути тісне та широке співробітництво демократичних країн для захисту від загроз нового типу, адже агресор дуже добре розуміє і боїться консолідованої відповіді демократій», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

У цьому зв’язку вона переконана, що потрібне переосмислення ролі та функцій НАТО, а також процедур, що застосовуються до країн-союзників поза Альянсом. На її думку, НАТО є наразі єдиною міжнародною структурою, яка здатна організувати дієву відсіч спробам противників демократії встановити гібридний світовий порядок.

Також віце-прем’єр-міністр зауважила, що Україна має стати частиною дискусій щодо майбутнього ЄС, донісши до партнерів, що Україна – це не «проблема», а контрибутор європейської безпеки та економічного зростання.

“Однак у Брюсселі почують лише єдиний потужний голос. Успіх України залежить від згуртованості суспільства та політиків навколо стратегічного курсу країни, а отже, нашої послідовності на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції”, - відзначила вона.

Климпуш-Цинцадзе додала, що обраний курс країни на європейську та євроатлантичну інтеграцію має бути незмінним та не підлягати дискусіям і спекуляціям.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: брюссель, успіх України, Климпуш-Цинцадзе
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ