Пт, 2024-03-29, 01:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 11 » Від госпіталізації Савченко відмовилася і не припинить сухого голодування - адвокат
19:28
Від госпіталізації Савченко відмовилася і не припинить сухого голодування - адвокат
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

  Незаконно засуджена в Росії українська військовослужбовець і народний депутат Надія Савченко відмовилася від госпіталізації і від припинення сухого голодування, повідомив її адвокат Микола Полозов.

"Зустрівся з Надією Савченко в СІЗО. Худа, з чорними колами під очима. Вага трохи менше 60 кг. Каже, вчора виглядала ще гірше. У п'ятницю дозволила взяти аналіз крові. За словами Надії, у крові чотириразове перевищення елементів, що згущують кров і дворазове зниження елементів, які розріджують кров. Як їй сказали лікарі, кров перетворилася на смолу, яку серцю дуже складно прокачувати, і є велика ймовірність утворення тромбу і раптової смерті, буквально уві сні" - написав Полозов на своїй сторінці в Facebook у понеділок, 11 квітня.

Після цього, за його словами, прийшов начальник СІЗО і попередив, що до Савченко можуть застосовувати заходи примусового виведення з голодування, потім з Москви прилетіла головна у ФСВП по медичній частині.

"Усі разом вони почали умовляти Надію на госпіталізацію. Від госпіталізації Савченко відмовилася, погодилася на введення їй глюкози і хлориду натрію внутрішньовенно. Сухе голодування Надія припинити відмовляється. Вона розуміє, що внутрішньовенна підтримка довго тривати не зможе - вени просто "згоряють", але починати пити воду і приймати їжу вона поки що не збирається", - повідомив адвокат.

Він зазначив, що його підзахисна чекає допуску до неї незалежної комісії лікарів - українських або німецьких медиків, але наразі ніякої інформації про їхній допуск немає.

"Про все це Надія написала заяви для адвокатів, але на виході їх вилучили, повідомивши, що надішлють поштою, відповідно до закону... Окремо Надія звернулася до людей, які підтримують її. Вона знає, що 14 квітня відбудеться пряма лінія з президентом Путіним і просить ЗМІ поставити одне питання. Не видадуть - не видадуть, а конкретно, коли президент Путін збирається повернути її додому в Україну... Поки що Надія Савченко тримається, але сил у неї зовсім небагато. Домовилися, що вона постарається протриматися до четверга, коли ми знову до неї приїдемо", - сказано в повідомленні Полозова.

Зазначимо, що, за інформацією іншого адвоката Савченко Марка Фейгіна, у п'ятницю, 15 квітня, її буде госпіталізовано. "У п'ятницю Надію припускають госпіталізувати. Поки своєї згоди на госпіталізацію вона не дала, але ми її будемо переконувати погодитися на це", - сказав він у понеділок 11 квітня, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в разі шпиталізації Савченко буде направлена в одну з лікарень Ростова-на-Дону: "В Ростові, в основному, цивільні лікарні, але є і одна ФСВНівська, куди поміщають заарештованих і засуджених".

Фейгін додав, що "з високим ступенем ймовірності Надія погодиться на госпіталізацію, і вона відбудеться". На думку захисника, питання про передбачуваний обмін або передачу Савченко на батьківщину поки що затягується, тому що з боку Росії не робиться жодних дій і не висловлюється жодних пропозицій.

"Практичного рішення поки що немає, бо немає ані термінів, ані умов", - сказав Фейгін.

Як повідомлялося, Надія Савченко 6 квітня оголосила сухе голодування з вимогою звільнення, після того, як 5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років ув’язнення 22 березня.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалено лише після набрання чинності вироком у її справі.

9 квітня її адвокат Марк Фейгін назвав безпідставними розмови про швидке вирішення ситуації. "Юридично свобода Надії Савченко може бути оформлена або помилуванням, або через запит за Конвенцією 1983 р. Все", - зазначив адвокат.

Водночас час Фейгін наголосив, що відбування покарання Савченко в разі її передачі Україні неможливе через її імунітет як делегата від України у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Своєю чергою інший адвокат Ілля Новіков заявив 9 квітня, що етапування Савченко із СІЗО в колонію не відбудеться, і в найближчі кілька днів можуть надійти хороші новини про долю його підзахисної. За його словами, між Москвою і Києвом ведуться переговори, і "вони, швидше, рухаються у правильний бік, хоч і повільніше, ніж нам хотілося б".

Раніше повідомлялося, що Савченко наполягає на допуску до неї іноземних медиків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: Савченко, адвокат, відмова, сухе голодування, госпіталізація
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ