Чт, 2024-03-28, 19:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 6 » Від обов'язкового продажу НБУ звільнив валютні інвестиції, термін заявок на закупівлю валюти скорочено до 3-х днів
12:54
Від обов'язкового продажу НБУ звільнив валютні інвестиції, термін заявок на закупівлю валюти скорочено до 3-х днів
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Національний банк України (НБУ) звільнив від обов'язкового продажу кошти, що надходять для здійснення іноземних інвестицій в Україну, а також скоротив термін заявок на покупку валюти до трьох днів з чотирьох, повідомляється на офіційному сайті регулятора.

Відповідні зміни у нормативно-правових актах Нацбанку закріплено постановою центробанку №308 від 5 травня 2016 року, яке вступає в силу з 11 травня.

"До тепер банки мали можливість купувати валюту для клієнтів лише не раніше четвертого операційного дня після попереднього резервування (режим Т+3). Відтепер здійснювати таку операцію можна буде починаючи з третього операційного дня (режим Т+2). Аналогічно змінено термін й для операцій з перерахування коштів в гривні на кореспондентські рахунки банків-нерезидентів", - наголошується у повідомленні НБУ.

Разом з тим Нацбанк наголосив, що як і раніше для проведення таких операцій потрібне підтвердження з боку НБУ впродовж зазначеного терміну.

Як пояснив регулятор, інформація, яку банки нададуть 5 і 6 травня в реєстр валютних операцій, буде підтверджуватися Нацбанком 11 травня 2016 року. Відповідно, інформація, надана 10 травня, підтверджуватиметься 12 травня, а 11 травня - 13 травня і так далі.

Окрім того, постановою Нацбанк скасував заборону на купівлю іноземної валюти за продукцію, імпортовану в Україну до 1 січня 2015 року відповідно до угод, в яких відбулася заміна боржника або кредитора.

Одночасно регулятор скасував цю заборону для перерахування коштів у гривні на користь нерезидентів через кореспондентський рахунок банка-нерезидента, відкритий в уповноваженому банку.

"Вжиті кроки сприятимуть збільшенню надходжень іноземних інвестицій, а також поліпшенню умов для проведення розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності без створення дисбалансів на валютному ринку", - зауважує Нацбанк.

За даними ЗМІ, 2014 року році обсяг продажів на валютному міжбанківському ринку України в середньому досягав 500 млн доларів на день, 2015-го - вже 196 млн, 2016-го - 175 млн доларів.

За офіційними даними, експортна виручка з 2014 року скоротилася на 30%, тобто обсяги валютного ринку мали скоротитися в середньому до 350 млн доларів на день. Це дозволяє припустити, що до 50% валюти, що заходить в країну, залишається на чорному ринку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 724 | Додав: adminA | Теги: продаж, валютні інвестиції, термін заявок, закупівля валюти, НБУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ