Вт, 2024-04-16, 20:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 10 » Від повеней і обвалів потерпають по всьому світу
15:18
Від повеней і обвалів потерпають по всьому світу
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/


Світ потерпає від повеней, злив і викликаних ними обвалів. У Центральній і Східній Європі поки тільки підраховують збитки від повені, яка накрила відразу декілька країн. Затоплені Німеччина, Польща, Чехія, Австрія, там загинули 15 людей. А в Пакистані та Індії рахунок жертв стихії йде вже на сотні.
Східна Європа поступово опам'ятовується після сильної повені. У постраждалі регіони Польщі направлені армійські підрозділи. Допомагають також сили МНС Росії і Німеччини, проте в самій Німеччині ситуація не краща, передає Вести.ru.

Одразу кілька районів Саксонії все ще залишаються зоною стихійного лиха. Рівень води в річках піднявся до критичних позначок. Розмито дороги, зруйновано мости. Рятувальники продовжують евакуювати місцевих жителів, споруджують захисні греблі, проте рівень води в річці Нейсе тільки підвищується. Під водою опинився старовинний архітектурний комплекс у містечку Бад Мускау.

У Чехії за добу випало більше місячної норми опадів. Затоплено тисячі будинків. Під водою автомобільні траси і залізничні колії, у деяких районах виникли серйозні перебої з електроенергією і газопостачанням.

Наслідки повеней усувають і в Австрії. Зливи обрушилися так раптово і були такими сильними, що вулиці заповнювалися водою за лічені хвилини.

Багато населених пунктів опинилися у водяній пастці. А на ще незатоплених ділянках автотрас утворилися багатокілометрові затори. Рятувальники попереджають населення про можливий схід обвалів. Влада починає підраховувати збитки.

Мільйони пакистанців постраждали від повеней

Кількість постраждалих внаслідок повені в Пакистані становить вже 6 млн людей, повідомив гуманітарний координатор ООН в Пакистані Мартін Могванджа. Він зазначив, що не виключено, що перш ніж ситуація почне поліпшуватися, спостерігатиметься погіршення, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у свою чергу висловив серйозну стурбованість гуманітарною ситуацією в Пакистані, що ускладнилася через найсильнішу за останніх 80 років повінь.

За його словами, співробітники ООН разом з представниками пакистанської влади визначають потреби населення в гуманітарній допомозі. Зараз намагаються забезпечити людей, що опинилися в зоні стихійного лиха, продовольством, питною водою, наметами і медикаментами.

"Стурбованість викликає той факт, що сотні тисяч пакистанців виявилися відрізаними від зовнішнього світу і позбавленими гуманітарної допомоги", - сказав генсек.

Найближчим часом буде оприлюднений план екстрених дій і оголошений міжнародний гуманітарний заклик зі збору коштів для Пакистану.

Центральну Америку також заливає

Щонайменше п'ятеро людей загинули і 256 отримали травми в результаті обвалів і грязьових потоків, що виникли через проливні дощі, які вже тиждень тривають у Гватемалі.

За інформацією Національного координаційного центру по боротьбі зі стихійними лихами Гватемали, найсильніше постраждали південні райони країни, зокрема, департамент Сучітепекес, передає РИА "Новости". Всього з початку сезону дощів у Гватемалі загинули 170 людей.

В Індії розшукали 200 з 500 зниклих безвісти внаслідок повеней

В індійському місті Лех штату Кашмір, яке опинилося в зоні повені, 9 серпня тривали рятувальні роботи. Зараз там, як і раніше, багато зниклих безвісти людей. Іноземних туристів, що опинилися на місці трагедії, евакуйовано в безпечне місце, передає китайське агентство "Женмінь Жібао".

200 людей, яких раніше вважали зниклими безвісти, щасливо повернулися додому. На даний момент близько 200 людей, серед яких один іспанський турист, ще не знайдені і вважаються зниклими безвісти.

Індо-азіатське агенство новин вчора увечері повідомило, що завдяки зусиллям, які вжила авіація Індії, близько 1200 іноземних туристів переправлені з міста Лех у безпечні місця.

Опівночі 5 серпня на індійське місто Лех в штаті Кашмір несподівано обрушилася потужна злива. Рано-вранці 6 серпня паводок і обвали, викликані проливним дощем, пошкодили в Лесі безліч споруд. На даний момент у стихії загинули 150 людей, сотні поранені.

Міністр охорони здоров'я Індії зазначив, що це найбільша трагедія за декілька століть в індійському штаті Кашмір.

Місто Лех розташоване на північному сході індійського штату Кашмір на висоті більш ніж 3500 м над рівнем моря. У ньому та селах, що оточують його, проживає близько 110 тис людей. Особлива природна краса цих місць привертає велику кількість туристів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1102 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ