Пт, 2024-03-29, 16:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 13 » Відкрилась виставка "Малевич. Поза межами полотна" в Адміністрації президента
14:28
Відкрилась виставка "Малевич. Поза межами полотна" в Адміністрації президента
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

В арт-просторі Second Floor Art Center, що на другому поверсі Адміністрації президента України, відкрилась виставка, присвячена одному з найвідоміших у світі українців Казимиру Малевичу.

Як повідомили у прес-службі президента, це вже шостий мистецький проект Second Floor Art Center із часу його відкриття у квітні 2015 року.

На виставці "Малевич. Поза межами полотна" представлено 16 полотен простої, але водночас складної екосистеми: кубики конструктора, з якого зібрано світ звичних речей, створюють неймовірне враження всесвіту Малевича.

У прес-службі зазначили, що Малевич – один із найвпливовіших митців ХХ століття, який докорінно вплинув на розвиток візуального мистецтва, архітектури та дизайну. Він розділив історію мистецтва на "до" і "після". Створений ним "Чорний квадрат" – одна з найвідоміших картин сучасності – яким майстер започаткував супрематичний напрям у мистецтві. Він вважав, що художник повинен творити із власного творчого начала, а не копіювати зовнішній світ.

Мета виставки – "повернути" митця Україні та відновити історичну справедливість. Найвідоміші дослідники творчості Малевича, які проаналізували його діяльність, зробили висновок: авангард зовсім не російський, він – український, про що свідчать знайдені тексти, авторства художником.

"У випадку з Малевичем навіть принцип росіян: "моє – це моє, а твоє ми поділимо" не спрацював. Вони не захотіли ділитися, намагаються забрати нашого Малевича повністю. Але це не вдасться. Крок за кроком ми відкриваємо українського Малевича, і багато незрозумілих раніше речей стають зрозумілими. Приміром, чому протягом певного періоду свого життя (коли жив у Росії) він був сірим і безбарвним, а в інший період – яскравим і барвистим? Все просто: яскравим він став тоді, коли повернувся в Україну", – прокоментував діяльність великого українця мистецтвознавець Дмитро Горбачов.

Своєю чергою дослідниця творчості Малевича Тетяна Філевська заявила, що, незважаючи на те, що Малевич є одним з найвпливовіших художників ХХ століття, у світі не існує художнього музею, присвяченого його творчості.

На її думку, варто було б створити перший інтерактивний Музей Малевича.

"Цю ідею зараз активно обговорюємо з колегами. Проект Інституту Малевича мав би об’єднати три інституції: Музей Малевича, Центр дослідження українського авангарду та експериментальну лабораторію сучасного мистецтва. Ми дуже сподіваємося на державну підтримку в реалізації цього проекту", – сказала Філевська.

Виставка "Малевич. Поза межами полотна" експонуватиметься в Адміністрації президента понад три місяці. Усі охочі матимуть змогу відвідати виставку у рамках екскурсій.

Нагадаємо, 6-9 жовтня в Києві пройшла конференція, присвячена Казимиру Малевичу. Подібний захід проводився в Україні вперше.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1586 | Додав: adminA | Теги: Адміністрація президента, виставка Малевич. Поза межами полот
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ