Пт, 2024-03-29, 07:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Липень » 6 » Відмовою Москви пустити до Сенцова українського омбудсмена США шоковані
18:22
Відмовою Москви пустити до Сенцова українського омбудсмена США шоковані
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

США шоковані відмовою Москви пустити до Сенцова українського омбудсмена

Офіційний Вашингтон висловив украй негативне ставлення до повторної відмови російської влади українському омбудсмену в доступі до ув'язненого Олега Сенцова та інших політичних бранців з України, яких незаконно утримують у РФ.

Про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Геррі Кеміен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати шоковані тим, що Росія знову відмовила в запиті українському омбудсмену на відвідування ряду незаконно ув'язнених у Росії українців, у тому числі кримського кінорежисера Олега Сенцова, який продовжує голодування", - заявив представник США.

Він також нагадав, що 2 липня окупаційна влада в Криму заявила про намір присудити ще один чотирьохрічний термін позбавлення Володимиру Балуху у відповідь на голодування, в якому він перебуває понад 100 днів.

"Ми знову висловлюємо нашу стурбованість з приводу відновлення в Криму практики карального психіатричного ув'язнення", - зазначив Кеміен. У цьому зв'язку він зауважив, що останньою жертвою такого переслідування став кримськотатарський блогер Нариман Мемедемінов, якого 29 червня примусили до 20-денної процедури психіатричної "оцінки" на основі безпідставних звинувачень у тероризмі.

"Ми вкотре закликаємо Російську Федерацію звільнити понад 60 українців, яких вона несправедливо ув'язнила, покласти край кампанії проти кримських татар, етнічних українців та представників інших етнічних меншин на півострові й припинити окупацію Криму", - заявив представник США.

Він також зауважив, що Сполучені Штати повністю підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів та не визнають анексію Криму. "Кримські санкції залишаться чинними, допоки Росія не поверне Україні повний контроль над півостровом. Сполучені Штати приєднуються до наших європейських та інших партнерів, підтверджуючи, що наші санкції, пов'язані з Мінськими угодами проти Росії, залишатимуться, поки РФ повністю не виконає свої зобов'язання", - завив представник США.

Нагадаємо, всього у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: шок, відмова Москви, США, український омбудсмен, Сенцов
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ