Чт, 2024-04-25, 21:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 21 » Відповідь Ірану щодо ПРО: США знали, що були "неправі"
21:08
Відповідь Ірану щодо ПРО: США знали, що були "неправі"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Верховний лідер Ісламської Республіки аятола Алі Хаменеї відкинув заяви західних держав про те, що Іран має намір створити власну ядерну зброю, передає Бі-Бі-Сі.

Лише кілька днів тому США оголосили про перегляд своїх планів захисту від іранських ракет і про відмову від розгортання протиракетної оборони у Східній Європі.

Західні уряди вважають, що Іран розробляє ядерну зброю під прикриттям програми розвитку ядерної енергетики.

1 жовтня переговори з Іраном повинні провести представники "шістки" провідних світових держав. Очікується, що на переговорах мова піде про глобальне ядерне роззброєння.

Висловлювання аятоли були сприйняті як перша офіційна відповідь на рішення США відмовитися від розміщення ПРО в Східній Європі. Цей план був прийнятий адміністрацією колишнього президента, Джорджа Буша, як спосіб захисту від загрози іранських ракет дальнього радіусу дії.

Замість цього, як оголосив президент Барак Обама, США будуть розвивати систему перехоплювачів наземного і морського базування для нейтралізації іранських ракет середнього і ближнього радіусу дії.

Але, за словами аятоли Хаменеї, США знали, що були "неправі", говорячи про таємну програму Тегерана зі створення ядерної бомби.

"Ми принципово відкидаємо ядерну зброю і забороняємо її виробництво та застосування", - заявив верховний лідер у промові, яка транслювалася по державному телебаченню.

Іран завжди відкидав заяви США, Ізраїлю та європейських держав про те, що Тегеран прагне до створення ядерної зброї. Тегеран наполягає, що його програма збагачення урану передбачає виключно цілі мирної ядерної енергетики.

Тим часом, стало відомо, що Ізраїль запевнив російського президента в тому, що не збирається завдавати удару по Ірану. В інтерв'ю американському телеканалу СNN Дмитро Медведєв повідомив, що одержав ці запевнення від ізраїльського президента Шимона Переса, який приїжджав до Сочі наприкінці серпня.

За словами Медведєва, такий удар обернувся б "гуманітарною катастрофою" і "масштаб цього лиха майже ні з чим неможливо порівняти". "Мені мої ізраїльські колеги сказали, що вони не збираються діяти так, і я їм довіряю", - сказав Медведєв.

США, Росія, Британія, Франція, Китай і Німеччина візьмуть участь у переговорах з Тегераном 1 жовтня. За даними джерел у ЄС, зустріч пройде в Туреччині.

Держсекретар США Гіларі Клінтон заявила, що на цих переговорах Тегеран повинен дати пряму відповідь на побоювання з приводу його ядерної програми.

Однак аятола Хаменеї назвав "фальшивими" звинувачення з боку Вашингтона в тому, що Іран зайнятий "створенням ядерної зброї". "Незважаючи на доброзичливі сигнали і висловлювання", нинішня адміністрація США займає антиіранські позиції, сказав він.

Аятола також заявив, що Захід повинен переглянути свою політику: "Йому треба це виправити". "Іранська держава напоготові. Вона бачить вороже до себе ставлення і готова дати відсіч. Ісламська республіка не відступить", - заявив верховний лідер Ірану.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1361 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ