Пт, 2024-03-29, 06:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Травень » 1 » Вихідні на 1 та 9 травня - чому треба їх відмінити
11:20
Вихідні на 1 та 9 травня - чому треба їх відмінити
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/

Наша пропозиція щодо перенесення вихідного дня з 9 травня на 8-ме залишається актуальною. Україні слід відзначати річницю завершення Другої світової війни в Європі разом з усією Європою, тому треба говорити про 8 травня, як про вихідний день. І ми намагатимемося і в подальшому пропонувати цю ідею.

Крім того, ми прекрасно розуміємо, що, на жаль, 9 травня є радянською спадщиною, і його використовують різні проросійські та прорадянські ліві сили зовсім не для вшанування тих людей, які перемогли нацизм, а щоб нагадати про себе, – пише Володимир В'ятрович для Апостроф.

– Відповідно, 9 травня як вихідний день, на жаль, перетворилося на прекрасний формат для різноманітних лівих чи проросійських провокацій.

Ми працюємо над тим, щоб Верховна Рада підтримала таке рішення, і сподіваємося, що підтримка буде. Публічно ми таку ініціативу вже висловили, підготувавши відповідний законопроект. Ми подали його на погодження з Міністерством культури. На жаль, там поки не підтримали цей законопроект. Якщо нам не вдасться переконати Міністерство культури, то ми працюватимемо з окремими депутатами і подаватимемо його як депутатський.

Щодо 1 травня наша ідея вже фактично втілена: частинка нашого законопроекту передбачала скасування вихідного 2 травня і переформатування 1 травня з Міжнародного дня солідарності трудящих на День праці. Це було зроблено наприкінці минулого року. Скасування 1 травня як вихідного було в нашій першій пропозиції в першому законопроекті. Але в ході доволі бурхливої дискусії з представниками громадськості ми вирішили піти на компроміс і все-таки залишити 1 травня вихідним днем.

Звичайно, я не можу бути задоволеним декомунізацією свят, тому що ключовий законопроект, який підготували, поки що не ухвалений і залишається здебільшого в сфері ідей, за винятком нашого успіху щодо 2 травня. Очевидно, ще є над чим працювати. Усі наші ідеї, які стосуються впорядкування календаря державних дат – і не лише, скажімо, декомунізації календаря – викладені в цьому нашому законопроекті.

Він, крім усього іншого, ще й наводить нарешті лад щодо того, хто і які свята має визначати, адже поки що є певний хаос між Верховною Радою та Президентом України. Ще одне важливе його положення стосується перенесення вихідних, якщо вони випадають на суботу чи неділю. Цього року в нас знову є чотири вихідних, які з цим пов'язані. У нашому законопроекті ми відмовляємося від цієї традиції. Отже, це також би скоротило кількість вихідних днів у році.

Наше бачення, як слід змінити календар, щоб він був сучасним і згуртовував Україну, ми й виклали у цьому законопроекті. Сподіваємося, коли він буде ухвалений, буде лад у цій галузі.

 Володимир В'ятрович

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: Відміна, вихідні на 1 та 9 травня
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ