Чт, 2024-04-18, 17:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Жовтень » 26 » Вимагають проголосити незалежність Каталонії тисячі студентів
21:40
Вимагають проголосити незалежність Каталонії тисячі студентів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Тисячі студентів вимагають проголосити незалежність Каталонії

Тисячі студентів зібрались перед будівлею Женералітету (уряду) Каталонії з вимогою проголосити незалежність автономії у той час, як там очікувався виступ глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на видання La Vanguardia.

Раніше іспанські ЗМІ повідомили, що Пучдемон відмовився від ідеї проголошення незалежності і мав оголосити дострокові вибори. Однак його виступ було раптово скасовано.

До страйку у чотирьох найбільших каталонських містах закликала громадська організація «Університети республіки».

У Барселоні студенти пройшли маршем містом і на тлі останніх новин щодо можливої відмови від незалежності зупинилися на площі Сан Жауме перед будівлею каталонського уряду.

Протестувальники тримали в руках каталонські прапори і вигукували «Ні кроку назад», «Незалежність!», «Пучдемон – зрадник», «Ми хочемо республіку», «Ви не можете ув’язнити цілий народ».

До студентів почали приєднуватися каталонці різного віку. Каталонські партії, які виступають за незалежність, через соцмережі закликали своїх прихильників виходити на вулиці цього вечора з вимогою негайно проголосити незалежність відповідно до результатів референдуму 1 жовтня.

Нагадаємо, 1 жовтня, у Каталонії відбувся референдум щодо відділення від Іспанії. Офіційний Мадрид обіцяв не допустити його проведення, оскільки він незаконний.

Десятки тисяч каталонців вийшли на вулиці Барселони на марш проти референдуму про незалежність регіону. Водночас у Каталонії почали збиратися черги з бажаючих проголосувати на референдумі. Вони формувалися за чотири години до запланованого початку голосування.

Голосування розпочалося о 9.00 за місцевим часом на тлі сутичок з поліцією. Пізніше у мережі з’явилися фото і відео поранених. Лідер Каталонії повідомив, що поліція Іспанії почала стріляти в людей.

Кількість поранених під час сутичок з поліцією в день референдуму про незалежність Каталонії зросла до 761 особи. У підсумку постраждало щонайменше 844 особи.

Голова уряду Іспанії Мар’яно Рахой після завершення голосування в Каталонії виступив з екстреним зверненням, заявивши, що референдум не відбувся.

Заступник голови уряду Каталонії Оріол Жункерас заявив, що каталонський парламент буде в односторонньому порядку приймати рішення про незалежність.

Каталонський уряд заявив, що близько 2,26 мільйона людей віддали голоси на забороненому референдумі за вихід з Іспанії, і 90 відсотків з них проголосували за відокремлення.

10 жовтня глава Каталонії Карлес Пучдемон та інші регіональні урядовці підписали документ, яким проголошується незалежність регіону від Іспанії.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав лідеру Каталонії Карлесу Пучдемону п’ять днів для того, щоб прояснити, що означає «декларація незалежності», підписана у вівторок ввечері, 10 жовтня, регіональними властями. Керівництво автономної області до 16 жовтня має відповісти на запит центрального уряду, «чи була оголошена незалежність».

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 662 | Додав: adminA | Теги: незалежність Каталоні, ї тисячі студентів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ