Вт, 2024-03-19, 11:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Виступає за "якнайскоріше" впровадження "безвізу" з Україною віце-президент Єврокомісії Тіммерманс
21:47
Виступає за "якнайскоріше" впровадження "безвізу" з Україною віце-президент Єврокомісії Тіммерманс
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Європейська комісія виступає за впровадження безвізового режиму України з Європейським Союзом. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ за підсумками зустрічі міністра Павла Клімкіна з віце-президентом Єврокомісії з питань кращого управління, міжінституційних відносин, верховенства права і Хартії фундаментальних прав Франсом Тіммермансом, яка відбулася 17 жовтня 2016 року, передають "Українські новини".

Клімкін поінформував співрозмовника про прогрес України в практичній імплементації реформ, наголосивши на виконання усіх зобов'язань, передбачених планом дій щодо візової лібералізації.

"Тіммерманс, своєю чергою, зазначив повну підтримку Європейською комісією якнайшвидшого запровадження безвізового режиму з Україною", - повідомили у МЗС.

Водночас Клімкін наголосив на необхідності збереження консолідованої позиції ЄС в питанні подальшого санкцій тиску на Росію до моменту повного відновлення територіальної цілісності й суверенітету України.

13 жовтня віце-прем'єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що "безвіз" для України затримується через дискусії між інститутами ЄС, що виникла навколо "механізму тимчасового призупинення безвізового режиму щодо третіх країн". "Це єдина причина затримки на шляху до безвізового режиму, адже об'єктивно ми виконали усі умови", - зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Вона деталізувала, що зараз основна дискусія в питанні механізму тимчасового призупинення точиться між інститутами ЄС - Радою, Парламентом і Комісією.

"Діалог дуже активний, бурхливий і дуже мінливий. Усі сподіваються на швидке вирішення цього питання, але ніхто не може назвати часові межі", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Також досі невідомою є дата засідання Комітету постійних представників країн-членів ЄС, на якому має бути затверджена переговорна позиція Ради на тристоронніх міжінституційних переговорах.

"Позитивом є те, що немає прив'язки України до будь-якої іншої країни. Я сподіваюся, що європейські інститути і політики приймуть відповідальне рішення, яке буде відповіддю на повне виконання Україною усіх критеріїв щодо безвізового режиму, й це станеться цієї осені, як це і передбачалося", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Після того, як Рада затвердить переговорну позицію щодо надання Україні безвізового режиму, розпочнуться так звані міжінституційні переговори між Радою, Парламентом і Комісією. Після цього рішення має бути прийнято Радою ЄС та Європейським парламентом в цілому.

Про це йшлося під час офіційного візиту Климпуш-Цинцадзе до Брюсселю.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 656 | Додав: adminA | Теги: Україна, віце-президент Єврокомісії Тіммерма, якнайскоріше впровадження безвізу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ