Пт, 2024-04-26, 01:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 17 » Візові санкції проти російських чиновників затвердила палата представників США
17:02
Візові санкції проти російських чиновників затвердила палата представників США
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Палата представників конгресу США прийняла "законопроект Магнітського" і одночасно скасувала торговельну поправку Джексона-Веніка. Законопроект передбачає введення візових санкцій проти росіян, імовірно відповідальних за смерть юриста Магнітського в СІЗО.

Тепер цей документ має розглянути Сенат. Президент США Барак Обама може підписати закон до кінця року, після чого він вступить у дію, повідомляє BBC Росія.

МЗС РФ у зв'язку зі схваленням Палатою представників Конгресу США т.зв. "Закону імені С.Магнітского" заявив, що говорити з Росією мовою санкцій і ультиматумів безперспективно, і попередив, що відповідні заходи з боку Росії обов'язково будуть.

"Ілюзій бути не повинно: відповідні заходи з нашого боку обов'язково підуть, і відповідальність за це цілком ляже на США", - кажуть у відомстві.

У МЗС РФ наголосили, що "прийняте Палатою представників американського Конгресу рішення схвалити антиросійську законодавчу ініціативу, відповідно до якої вводяться візові та фінансові санкції стосовно громадян нашої країни - це зухвало недружній і провокаційний випад".

"Конгресмени не прислухалися до неодноразових попереджень, що даний крок негативно позначиться на загальній атмосфері російсько-американських відносин і не залишиться без жорсткої відповіді з нашого боку", - відзначили на Смоленській площі.

Скасування поправки Джексона-Веніка означає, що Росія стане для США нормальним торговельним партнером (поправка пов'язувала торговий баланс США і СРСР із проблемою єврейської іміграції з Союзу). Ухвалення "закону Магнітського" передбачає запровадження санкцій проти російських чиновників і силовиків, які порушили, на думку США, права людини: зокрема, тих держслужбовців, хто причетний до смерті в СІЗО Магнітського, який, за даними правозахисників, розкрив схему розкрадань з бюджету мільярдів рублів "кастою недоторканих" чиновників.

Сенат США 18 липня об'єднав ці два законопроекти в один. Палата представників заявила про намір зробити це ще до початку в серпні парламентських канікул, однак загальмувала розгляд питання через позицію республіканців і президентські та парламентські вибори. Конгресмени відновили роботу над документом 13 листопада, проте швидше сенаторів довели його до стадії фінального голосування, повідомляє NEWSru.com.

Законопроект передбачає законодавче затвердження переліку росіян, які не зможуть в'їхати на територію США. При цьому в'їзд фігурантам списку буде заборонено навіть у випадку, якщо американська віза їм була видана до вступу закону в силу. Всі такі візи будуть анульовані. Додатково до візових санкцій законопроект передбачає економічні. Всі рахунки і власність згаданих у списку осіб в американських банках і на території США будуть заморожені.

У законопроект не включено список осіб, звинувачених у порушенні прав людини, - цей перелік буде оприлюднено протягом 120 днів після вступу закону в силу.

"Не пізніше, ніж через 120 днів з моменту вступу закону в силу (підписання президентом США) держсекретар і міністр фінансів США повинні опублікувати поіменний список тих, хто підпадає під дію закону... Держсекретар може доповнювати список по мірі надходження нової відповідної інформації", - йдеться в тексті законопроекту.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1251 | Додав: adminA | Теги: санкції, російських чиновників, США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ