Сб, 2024-04-20, 01:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 9 » ВООЗ передбачає другу хвилю епідемії свинячого грипу в Україні
17:11
ВООЗ передбачає другу хвилю епідемії свинячого грипу в Україні
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Керівник місії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Юкка Пуккіла прогнозує, що Україна може зіткнутися з другою хвилею епідемії грипу A/H1N1, яка може тривати довше, ніж перша, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми дійсно маємо справу з вірусом грипу А/Н1N1 ... Пік хвилі (епідемії в Україні) ми пройшли ... Країна повинна готуватися до того, що буде мати справу з епідемією, з (новою) хвилею, яка триватиме кілька тижнів, а то й пару місяців", - сказав він під час зустрічі місії ВООЗ з президентом України Віктором Ющенком у понеділок в Києві.

У той же час представник ВООЗ підкреслив, що "передбачити подальший хід епідемії, як в Україні, так і в інших країнах світу, надзвичайно важко, якщо не сказати неможливо".

Разом з тим, за словами Пуккіла, досвід, набутий Україною в боротьбі з епідемією, важливий і для інших країн.


"Цей результат (досвід) важливий не тільки для України, але і для всіх регіонів. Люди всіх країн спостерігають за тим, що відбувається в країні. Досвід допоможе їм скористатися, щоб поліпшити реагування у своїх країнах", - сказав він.

Водночас підстав для оголошення надзвичайного стану у зв'язку з епідемією грипу немає. Про це раніше заявив президент Віктор Ющенко.

"Ні, підстав таких немає", - заявив Ющенко, відповідаючи на питання журналіста щодо ймовірності введення надзвичайного стану і перенесення президентських виборів.

"Я взагалі не прихильник того, щоб країна завмирала, щоб країна обмежувала свою життєдіяльність до рівнів, які важко пояснити", - зазначив він.

"Зрозуміло, що епідемію грипу переживає не одна Україна. Але дуже хотілося, щоб кроки, які вживає, зокрема, уряд і виконавча влада були адекватні цьому виклику", - заявив президент.

"Те, що зараз робиться, коли, по суті, припинене життя в регіонах і ця політика може, на жаль, поширюватися, мені здається, що тут треба надзвичайно делікатно використовувати ці обмежувальні кроки", - сказав Ющенко.

Він вважає, що "грип став одним з піарів виборчої кампанії". "Оця метушня, оці перельоти щоденні, оці постійно діючі наради зранку до вечора. Коли 46 мільйонам людей показують, як проходить нарада – це смішно", - наголосив президент.

Станом на сьогодні, 9 листопада, в Україні лабораторно підтверджено 65 випадків захворювання на грип А/H1N1, з них померли 14 людей, повідомив начальник Центру медичної статистики Міністерства охорони здоров'я Михайло Голубчиков. Про це він сказав на брифінгу в понеділок у Києві.

Станом на 6 листопада було лабораторно підтверджено захворювання на грип А/H1N1 (свинячий грип) у 32 осіб, з них 14 померли.

Голубчиков розповів про статистичні дані за попередні роки. Зокрема, в 2006 році від грипу і пневмонії в Україні за 9 місяців померло 4020 осіб, у 2007 році - 4720, в 2008 році - 4972, в поточному році - 3822 людини.

У свою чергу перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець повідомив, що в Україні за 9 місяців захворіли на ГРВІ та грип, у тому числі пандемічний, 969 247 осіб. При цьому він підкреслив, що за останні дві доби кількість хворих на "значно зменшилася". Зокрема, якщо раніше на добу захворювало більше 100 тис осіб, то за суботу захворіло 50 тис осіб, за неділю - 32 тис осіб.

Разом з тим залишається серйозною ситуація по кількості пацієнтів, що знаходяться на стаціонарному лікуванні. Зокрема, зараз у стаціонарах знаходяться 48 972 пацієнтів, у тому числі у відділеннях інтенсивної терапії і реанімації 466 і щодня на штучному диханні перебувають 45-50 людей.

Перший заступник глави МОЗ підтвердив оприлюднену раніше інформацію про те, що на сьогоднішній день від грипу та ГРВІ померло 155 осіб, у тому числі 10 вагітних жінок і чотири дитини.

Сьогодні із місією ВООЗ зустрілася прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Вона заявила про стабілізацію в Україні ситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ. При цьому Тимошенко повідомила, що в 17 регіонах країни епідемічний поріг залишається перевищеним.

Раніше керівник бюро ВООЗ в Україні Ігор Поканевич серед основних факторів зупинення поширення територією України грипу A/H1N1 назвав запровадження карантину та вакцинацію.

Місія Всесвітньої організації охорони здоров'я у складі 9 осіб прибула до України на запрошення Кабінету міністрів і розпочала роботу 3 листопада.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1538 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ