Чт, 2024-04-25, 15:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 13 » ВПС Ізраїлю знищили склад з російськими ракетами "Яхонт" у Сирії - ЗМІ
15:37
ВПС Ізраїлю знищили склад з російськими ракетами "Яхонт" у Сирії - ЗМІ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Американські ЗМІ повідомили, що, скоріше за все, склад зброї і боєприпасів в районі Латакії 5 липня розбомбили ізраїльські війська, повідомляє NEWSru Israel з посиланням на телеканал CNN. Ізраїльський уряд як і раніше відмовляється від коментарів.

Як повідомив CNN, троє американських чиновників заявили, що метою бомбардування був склад ракет російського виробництва "Яхонт". За версією американських представників, останнім часом до Сирії тривають поставки озброєнь, але, в основному, легенів. Даними про постачання важкої зброї США не мають. Разом з тим, раніше повідомлялося про нові постачання модернізованих ракет "Яхонт".

Відповідно до цього повідомлення, спецслужби Росії і США пильно стежать за російськими кораблями біля сирійського узбережжя, очікуючи поставок вертольотів та іншої військової техніки.

Нагадаємо, що 5 липня на схід від Латакії були чутні сильні вибухи. Згодом стало відомо, що вибухи прогриміли на збройових складах, при цьому загинули до 20 сирійських військовослужбовців.

Представники опозиційної "Сирійської вільної армії" спочатку через Facebook розповсюдили інформацію про те, що "режим (Асада) визнав, що нова ізраїльська атака знищила склад з пусковими установками C-300, розташований у таборі аль-Касія поруч з населеним пунктом аль-Хаффа" (на схід від Латакії, приблизно в 20 км від узбережжя). Була також висунута версія, що даний склад був знищений за допомогою ракети, випущеної з ізраїльського підводного човна класу "Дельфін".

Пізніше сирійська опозиція розповсюдила іншу версію події: нібито на складах в районі Латакії ізраїльськими ВПС були знищені запаси протикорабельних ракет "Яхонт", поставлених дамаської режиму Росією.

Проте міністр оборони Ізраїлю Моше (Боги) Яалон визнав за необхідне виступити із заявою під час відвідин військової бази "Цеелім". Він зазначив, що Ізраїль продовжує дотримуватися політики невтручання у внутрішні справи сусідніх країн і "не залучений в криваву громадянську війну в Сирії".

Ракети "Яхонт" входять до протикорабельного комплексу "Бастіон" - 36 ракет у кожному комплексі. "Бастіон" може прикрити берег протяжністю до 600 км і здатний вражати кораблі та інші надводні цілі, випускаючи ракету кожні 2,5 секунди. Самонавідні ракети "Яхонт" можуть вражати цілі на відстані до 300 км. За оцінками військових експертів, декількох таких комплексів достатньо для того, щоб ефективно прикривати все узбережжя Сирії. Раніше повідомлялося, що Росія поставила Сирії не менше двох "Бастіонів".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: склад, ВПС Ізраїлю, російськими ракетами Яхонт, Сирії, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ