Вт, 2024-04-16, 21:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 18 » ВР Яценюк закликав довести до пуття розпочате на Євромайдані
16:49
ВР Яценюк закликав довести до пуття розпочате на Євромайдані
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк очікує від Верховної Ради підтримки законопроектів, необхідних для досягнення безвізового режиму з Євросоюзом. Про це він сказав на засідання Кабінету міністрів у четвер, розпочавши його хвилиною мовчання на вшанування загиблих під час протестів проти попередньої влади у 2014 році, пише Українська правда.

"У нашій з вами спільній відповідальності – довести (до пуття) все, задля чого 2 роки тому повстала країна, для того, щоб Україна реально змінилася. Це відповідність всієї української влади – слідувати ідеалам Майдану і боротися за наші цінності", - заявив Яценюк.

"Саме тому парламент розглядає сьогодні закони про запровадження безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом. Саме тим Європейським Союзом, до якого ми прагнемо, частиною якого повинна стати Україна", - додав прем’єр.

Він наголосив, що необхідно ухвалити кілька законів для того, щоб українці змогли їздити до Європи без віз.

"Я сподіваюся, що фракції коаліції, які йшли на вибори 2014 року під гаслами євроінтеграції, виконають свої обіцянки перед українським народом, повернуться невідкладно до парламенту і проголосують закони, підготовлені урядом і внесені президентом як першочергові для розгляду парламентом", - заявив Яценюк.

"Це про нашу відповідальність перед країною і перед людьми, і про виконання тих зобов’язань, які кожна політична сила, що вважає себе демократичною, брала під час виборчої кампанії", - додав він.

"Річ навіть не у політичних гаслах. Це курс країни, який треба остаточно зробити незворотнім. Запровадження безвізового режиму – це ще одна цеглина у великий європейський фундамент України. В ім’я тих людей, які загинули на Майдані, і в ім’я мільйонів, які хочуть кращого майбутнього", - наголосив Яценюк.

Як повідомлялося раніше, Рада хвилиною мовчання вшанувала пам`ять загиблих у центрі Києва два роки тому під час Революції Гідності.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2013 року відмова української влади від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом стала першопричиною виникнення наймасовіших за всю сучасну історію держави протестів. Зокрема, Кабінет міністрів України 21 листопада 2013 року ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, що мала бути підписана на Вільнюському саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада.

Після побиття спецпризначенцями "Беркута" вночі проти 30 листопада 2013 року десятків студентів на Майдані Незалежності в Києві, на вулиці міст України вийшли сотні тисяч громадян.

Акції протесту, що тривали з кінця листопада до кінця лютого 2014 року, отримали назви "Євромайдан", "Майдан", а пізніше – "Революція гідності". У результаті, Янукович у лютому, після масового розстрілу беззбройних громадян на Майдані Незалежності в Києві, втік до Росії.

Понад сотню цивільних осіб, загиблих під час повалення авторитарного режиму Януковича взимку 2013-2014 року, називають Небесною Сотнею.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, в сутичках у середмісті Києва постраждали 1528 людей, загинули 106 учасників антиурядових протестів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 728 | Додав: adminA | Теги: розпочате на Євромайдані, Яценюк, ВР, до пуття
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ