Пт, 2024-03-29, 08:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 17 » Wi-fi і вища освіта: досвід БДУ
13:33
Wi-fi і вища освіта: досвід БДУ
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Системним інтегратором Белабстелеком та дистриб’ютором Smart Network Group при підтримці виробника Ruckus впроваджена передова мережа надійного бездротового зв’язку у дворі Білоруського Державного Університету.

Сьогоднішній світ надзвичайно стрімкий у своєму розвитку, тож йому як ніколи потрібні фахівці – люди, що може і не випереджають, але точно відповідають своєму часу. Однак майбутні спеціалісти не зможуть досягнути цього, якщо їхні потреби у навчанні з використанням новітніх технологій не будуть задоволені. І керівництво БДУ це чітко усвідомлює.

Двір закладу нещодавно обладнали, створивши тут стабільну високошвидкісну мережу бездротового зв’язку. Для здійснення проекту керівництво Білоруського Держаного Університету запросило системного інтегратора Белабстелеком – лідера на ринку телекомунікаційних послуг Білорусі.

Перед компанією стояла непроста задача – на великій площі університетського двору було безліч перешкод: багато старих дерев, будівлі, несприятливий шум в радіоефірі, спричинений 130-ма діючими мережами, включно з внутрішньою мережею університету. До того ж, розрахункова ємність теж мала бути значною, з огляду на орієнтовну кількість майбутніх користувачів.

Після детального аналізу ситуації співробітники Белабстелеком вирішили залучити до співпраці компанію Smart Network Group. У якості дистриб’ютора ІТ-обладнання партнер допоміг у виборі та поставці необхідних точок доступу. Єдиними точками бездротового доступу, які були б максимально ефективні за таких обставин, стали точки Ruckus Т300.

 


Команда Smart Network Group допомогла з дослідженнями, проектуванням, тестуванням та перевіркою якості. А спеціалісти Белабстелеком паралельно розробляли унікальні кріплення на особливих кронштейнах, які зробили можливим непомітне встановлення точок доступу без пошкоджень для фасаду історично вагомої будівлі. Але основна мета створення нових кріплень, яка успішно була досягнута, це забезпечення покриття по обидва боки кута університетського корпусу.

Площу у 25 000 кв.м. покрили використавши лише 2 точки доступу Ruckus Т300. Їх робота координується режимом Unleashed – це значить, що існує безпосередня взаємодія між двома точками без участі будь-якого контролера.

Завдяки прискіпливим попереднім розрахункам та винахідливості бездротова мережа тільки з двох точок гарантує високу швидкість, стабільність та постійну роботу більше ніж 500 пристроїв одночасно. Своєю дальністю покриття дістає навіть до входу в найближчу станцію метро. І разом з тим, з усією роботою по налаштуванню і монтажу приладдя фахівці впорались лише за два дні.

Мережа з такою якістю сигналу змогла працювати у доволі несприятливих умовах завдяки власній унікальній технології компанії Ruckus – адаптивним антенним решіткам BeamFlex. Саме вони дають точкам доступу змогу щосекундно вловлювати стан середовища і коригувати свою роботу, підлаштовуючись під нього в реальному часі.

 

 

Багато університетів у всьому світі вже вирішили проблеми з зовнішнім бездротовим зв’язком схожим чином. Інновація стала для БДУ доволі значною, але і не першою – в корпусах тут працює Eduroam – міжнародна мережа, чиє призначення – полегшення життя студентів по всій планеті. Згодом запланована нова робота по покращенню мережі бездротового зв’язку як в приміщеннях, так і знадвору Білоруського Державного Університету.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 895 | Додав: Nata | Теги: Wi-fi і вища освіта: досвід БДУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ