Чт, 2024-03-28, 23:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 7 » З Україною Китай ініціює створення зони вільної торгівлі
14:06
З Україною Китай ініціює створення зони вільної торгівлі
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Китай ініціює створення зони вільної торгівлі з Україною і сподівається на активізацію дослідження цього питання з української сторони. Про це заявив посол КНР Ду Вей на форумі в Києві, присвяченому розвитку інфраструктурного проекту "Шовковий шлях" в Україні, передає УНІАН.

"Китайська сторона запропонувала на робочому рівні амбітну мету - створення українсько-китайської зони вільної торгівлі. Сподіваємося на активізацію дослідження цього питання з української сторони", - сказав він.

За словами Ду Вея, проект "Шовковий шлях" і зона вільної торгівлі сприятимуть залученню китайських інвестицій в Україну.

"Ми сподіваємося, що китайські підприємства прийдуть в Україну з інвестиціями, інвестиціями у сфері сільського господарства, науки і техніки, інфраструктури, логістики, фінансів, електронної комерції, ядерної та відновлюваної енергетики, а також в інших сферах", - наголосив посол.

Реалізація проекту "Шовковий шлях", що покликаний активізувати економічне співробітництво і нарощування торгівлі між КНР і Європою, є немислимою без України, заявив посол КНР.

"Без України реалізація ініціативи ("Шовковий шлях" - ред) буде неповною, навіть немислимою. Через це Україна стала однією з перших серед більш ніж 60 країн, які приєдналися до Шляху", - сказав він.

Україна братиме участь у проекті "Шовковий шлях" через включення у транспортно-економічний коридор з Центральної Азії в Європу, на шляху якого будуть розташовані переробні підприємства. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Ми будемо надалі розвивати це співробітництво в напрямку транспортно-економічного з Центральної Азії до Європи", - сказав він.

Україна проаналізує можливість створення ЗВТ з Китаєм після розробки національної експортної стратегії - торгпред

Україна проаналізує можливість створення зони вільної торгівлі з Китаєм після розробки національної експортної стратегії, визначення пріоритетних ринків і консультацій з бізнесом. Про це повідомила торговий представник України Наталія Микольська.

"Коли буде розроблено національну експортну стратегію, ми зможемо уважніше дивитися на перспективні ринки і те, яким чином нам збільшувати доступ до них. Угода про вільну торгівлю - не єдиний механізм присутності українських товарів на цьому ринку", - сказала вона.

За словами Микольської, до закінчення розробки експортної стратегії Україна діятиме в рамках вже досягнутих домовленостей про лібералізацію торгівлі.

"Потрібно проаналізувати, які галузі у нас важливі, який рівень доступу наших товарів на ринок Китаю і китайських товарів на ринок України. Наше завдання, поки не розроблена національна експортна стратегія, - працювати в рамках тих переговорних процесів, які вже ініційовані, ратифікувати угоду з Канадою", - підкреслила торгпред.

Україна через географічне положення є сполучною ланкою країн-учасниць "Шовкового шляху" - глава торгової палати

Україна через географічне положення є невід`ємною складовою і сполучною ланкою країн-учасниць китайського інфраструктурного проекту "Шовковий шлях". Про це журналістам повідомив президент Міжнародної торгової палати "Шовкового шляху" Лю Цзяньчжун на форумі в Києві.

"Україна є невід`ємною частиною проекту. Географічне положення України надзвичайно сприяє розвитку проекту "Шовковий шлях". Україна є сполучною ланкою між іншими країнами-учасницями "Шовкового шляху", - сказав він.

Раніше повідомлялось, що Україна для реалізації проекту "Шовковий шлях" потребує додаткових портів та потужностей для розвантаження. Про це поінформував президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

Україна увійде в асоціацію "Шовковий шлях", що в рамках реалізації проекту "Новий Шовковий шлях" об'єднає двадцять одну країну. На її реалізацію КНР надасть близько 46 млрд доларів. Про це розповів віце-президент та генсекретар Китайської федерації промисловців Сюн Мен.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: зона вільної торгівлі, китай, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ