Чт, 2024-03-28, 19:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 7 » За данними екзит-полів Янукович виграє з перевагою в кілька відсотків
09:59
За данними екзит-полів Янукович виграє з перевагою в кілька відсотків
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Завершилося голосування на другому турі виборів президента України. Виборці повинні були визначити, хто стане головою держави на найближчі п'ять років - лідер Партії регіонів Віктор Янукович або чинний прем'єр країни Юлія Тимошенко. Для перемоги на виборах кандидат повинен отримати більшість над опонентом.

У списки для голосування, за даними окружних комісій, було внесено 36,4 млн виборців. 1,4 млн з 36,4 млн виборців, за попередніми даними ЦВК, подали заяви про голосування вдома в 2 турі виборів президента. 

В Україні було створено 225 окружних виборчих комісій - понад 33 тисячі виборчих дільниць. Громадяни України також могли проголосувати за кордоном. Для цього було створено 113 виборчих дільниць і стільки ж дільничних виборчих комісій.

За ходом другого туру голосування на виборах президента України 7 лютого спостерігали 3 тисчи 780 міжнародних офіційних спостерігачів.

Після першого туру виборів, 17 січня спостерігачі Європарламенту, місії МПА СНД, місія ОБСЄ заявили, що президентські вибори в Україні пройшли без особливих порушень, а організація проведення виборів відповідала демократичним нормам.

Дані національних екзит-полів

КандидатиНац. екзит-полІнтерICTVШустер СтудіоR&B
Янукович48,7%49,6%49,8%48,6%50,26%
Тимошенко45,5%44,545,2%45,7%44,2%
Не підтримали жодного5,5%5,95%5,7%5,53%

Турчинов: про результати говорити рано. БЮТ оскаржить результати на окремих дільницях

Говорити про те, хто з кандидатів переміг на виборах президента України, поки не має сенсу, каже керівник виборчого штабу БЮТ Олександр Турчинов. "Висновки про переможця робити рано", - сказав він на брифінгу в неділю ввечері в Києві.

Турчинов зазначив, що вибори пройшли з фальсифікаціями. "Ми не змогли уникнути достатньо потужних фальсифікацій", - підкреслив він, додавши, що після отримання актів про порушення можна буде говорити про підстави для визнання результатів виборів на окремих дільницях. "Головний висновок про переможця можна буде зробити на підставі реальних результатів", - резюмував він.

Крім того, в БЮТ стверджують, що серед членів деяких дільничних комісій були особи, яких розшукує міліція. "В Одеській, Миколаївській, Луганській, Донецькій областях серед членів дільничних комісій, які представляють Віктора Януковича, є не тільки люди з декількома судимостями, а деякі з них перебувають в розшуку по лінії МВС", - сказав Турчинов.

Турчинов зазначив, що ця інформація отримана на підставі перевірки членів комісій, яку проводив штаб БЮТ.

"Як ми бачимо, результати більшості екзит-полів знаходяться в межах статистичної погрішності. Головний висновок про переможця можна буде зробити тільки на підставі реальних результатів, які надходитимуть до Центральної виборчої комісії, і безпосередньо з результатів нашого паралельного підрахунку голосів", - сказав він.

В той же час керівник штабу зазначив, що результати екзит-полів розвінчують міфи, які нав'язувалися політичними опонентами з використанням соціології про нібито колосальний розрив між Юлією Тимошенко і її опонентом в другому турі голосування.

ПР радить Тимошенко визнати результати, інакше "регіонали" їх захищатимуть на мітингах

Визнання Юлією Тимошенко своєї поразки на президентських виборах означатиме, що вона є європейським політиком, вважає заступник лідера Партії регіонів Борис Колесніков.

"Для кандидата, який програв, це буде перший крок до визнання, що він європейський політик, тому що визнання результатів виборів - це і є європейська норма", - заявив він на брифінгу в неділю в Києві.

У Партії регіонів упевнені, що прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко не вдасться організувати масові протестні виступи, як в 2004 році. "Це неможливо, оскільки Тимошенко виступає зараз від імені правлячої партії, вона є прем'єр-міністром і організувати "Майдан" проти опозиції просто неможливо", - заявив Колесніков.

У 2004 році після другого туру президентських виборів, коли Центрвиборчком вже проголосив перемогу тодішнього прем'єра Віктора Януковича, опозиції вдалося шляхом масових виступів добитися скасування підсумків виборів.

Партія регіонів із понеділка проведе декілька публічних акцій на захист результатів виборів президента України. Зокрема, Колесніков значив, що одна з публічних акцій буде на захист Центральної виборчої комісії від можливих зловживань.

Відповідаючи на питання, від кого збирається Партія регіонів захищати Центральну виборчу комісію, він зазначив: "Захищати ми збираємося від влади, і сподіваємося, що це не знадобиться".

Крім того, Колесніков вважає нереальними організацію кандидатом у президенти Тимошенко масових акцій протесту у разі її незгоди з результатами виборів. "Юлія Тимошенко - це діюча влада, тобто вона проводитиме "майдан" проти опозиції? Ну це неможливо", - сказав він.

Крім того, Колесніков виразив думку, що можливе оскарження результатів виборів у судах також не відіб'ється на їх результатах. "Суди можливі, але... 1,5 млн голосів - це в судах відсудити неможливо", - підкреслив депутат.

На його думку, відповідно до законодавства, протягом 10 днів Україна дізнається остаточні результати виборів.

Безсмертний: дані екзит-полів буде використано кандидатами в президенти, щоб змінити реальний результат голосування

Голова центрального виконавчого комітету партії "Наша Україна" Роман Безсмертний вважає, що результати екзит-полів буде використано штабами кандидатів у президенти для того, щоб змінити реальний результат голосування.

"Абсолютно жодних проблем... результати екзит-полів будуть використані для того, щоб максимально деформувати результати на дільницях. Ось який чинник грають екзит-поли", - сказав Безсмертний в ефірі "Шустер Live" в неділю увечері, відповідаючи на питання, чи можна "відіграти" дані екзит-полів у судах.

При цьому він додав: "Поміняти ці результати ніякій складності не представляє, попереду ціла ніч, попереду ще 10 днів".

В четвер президент України Віктор Ющенко підписав закон про внесення змін до закону про вибори глави держави (відносно організації роботи виборчих комісій), прийнятий Верховною Радою 3 лютого.

У документі запропоновано виключити норму кворуму для виборчої комісії, а також пропонується низка змін в частині порядку формування цих комісій. У тексті законопроекту виключена із дійсного закону, норма про те, що засідання виборчої комісії є повноважним у разі присутності не менше 2/3 складу комісії. У разі бездіяльності виборчої комісії вищого рівня надається право ухвалювати рішення по суті питання, віднесеного до компетенції комісії нижчого рівня. В день голосування такі питання розглядаються комісією вищого рівня невідкладно.

Закон набув чинності 5 лютого після офіційної публікації. Того ж дня фракція БЮТ звернулася до Конституційного суду з приводу конституційності прийнятих поправок в закон.

Центрвиборчком повинен оприлюднити результати голосування впродовж відведених законом 10 днів.

Новообраний президент не пізніше, ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів, повинен вступити на посаду.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1362 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ