Вт, 2024-03-19, 11:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Квітень » 21 » За участь у «виборах» в окупованому Криму Порошенко пропонує позбавляти громадянства
11:00
За участь у «виборах» в окупованому Криму Порошенко пропонує позбавляти громадянства
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Текст президентського законопроекту опубліковано на офіційному сайті парламенту

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради як невідкладний законопроект № 8297 «Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо удосконалення окремих положень», яким пропонується позбавляти українського громадянства за участь у «виборах» в окупованому Росією Криму.

Про це йдеться в тексті законопроекту, оприлюдненому на офіційному сайті парламенту.

Зокрема, згідно з порівняльною таблицею, голова держави пропонує внести зміни у статтю 19 закону «Підстави для втрати громадянства України», доповнивши її новим пунктом «ґ» (набуття громадянства Російської Федерації в результаті здійснення протиправних та недобросовісних дій на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя окупаційною адміністрацією Російської Федерації, яку складають її державні органи і структури, функціонально відповідальні за управління тимчасово окупованими територіями України, та підконтрольні Російській Федерації самопроголошені органи, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України».

Також підставою втрати громадянства є «використання повнолітньою особою, яка набула громадянство України, виборчого або іншого права, яке їй надає іноземне громадянство, або виконання обов'язків, які на неї покладає іноземне громадянство, що може підтверджуватися даними публічних реєстрів державних органів, органів місцевого самоврядування іноземних держав, інформацією, розміщеною на офіційних веб-сайтах, в офіційних друкованих виданнях державними органами, органами місцевого самоврядування іноземних держав, та/або документами, наданими такими органами; використання повнолітньою особою, яка набула громадянство України, паспортного документа іноземної держави на території України, під час виїзду з України, в’їзду в Україну, що зафіксовано посадовою чи службовою особою Державної прикордонної служби України або іншого державного органу України».

Окрім того, пропонується забирати український паспорт у тих, хто набув громадянство України, і впродовж 2-х років після набуття, не припинив громадянство іншої країни: «Невиконання повнолітньою особою, яка набула громадянство України на підставі статті 9 цього Закону, встановленої для неї цим Законом вимоги щодо подання протягом двох років до уповноваженого органу України виданого уповноваженим органом іноземної держави документа про припинення іноземного громадянства».

Щодо народжених на території УРСР, то чинна редакція закону у ст 3. «Належність до громадянства України» визначає, що «Громадянами України є усі громадяни колишнього СРСР, які на момент проголошення незалежності України (24 серпня 1991 року) постійно проживали на території України».

Президент пропонує доповнити цей пункт словами: «...і належність яких до громадянства України встановлена до 1 травня 2018 року».

Також президент пропонує низку інших нововведень щодо набуття та позбавлення українського громадянства. Зокрема, що стосується набуття громадянства неповнолітніми особами, а також набуття українського громадянства іноземцями, які взяли шлюб з громадянином України.

Зазначимо, кримські татари бойкотували вибори президента Росії в окупованому Криму.

Нагадаємо, 23 березня Центрвиборчком Російської Федерації опублікував офіційні підсумки виборів президента. Перемогу здобув чинний глава держави Володимир Путін, який набрав 76,69% голосів.

Раніше Верховна Рада визнала нелегітимними «вибори Путіна» в окупованому Криму.

Крім того, Україна ініціювала дебати в ПАРЄ про невизнання російських «виборів» в Криму.

До слова, Україна за рік піднялася з 99-го на 80-те місце в Індексі громадянств світу, потрапивши до трійки країн із найпомітнішим зростанням цінності громадянства.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: порошенко, окупований Крим, громадянство, «вибори», Участь
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ