Пт, 2024-04-19, 21:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 29 » За всі роки правління про Фіделя Кастро зняли лише кілька художніх і документальних фільмів
13:14
За всі роки правління про Фіделя Кастро зняли лише кілька художніх і документальних фільмів
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Лідер кубинської революції Фідель Кастро, який очолював Кубу з 1959 по 2008 роки і помер у віці 90 років 26 листопада 2016 року, не був надто популярний як герой на світових кіноекранах. Найчастіше його образ лише мигцем з'являвся в численних фільмах про його ж соратника Ернесто Че Гевару, пише NEWSru.com.

Так, у фільмі 1969 року "Че!" режисера Річарда Флейшера, в якому головну роль зіграв Омар Шаріф, Фіделя Кастро грав актор Джек Паланс.

У 2000 році Ентоні Лапалья зіграв Фіделя в комедії "Свій хлопець", де за сюжетом вчитель середньої школи в 60-х роках минулого століття стає шпигуном і виявляється втягнутий в змову з повалення кубинського лідера.

Німецький кінодокументаліст Вільфрід Хуісман у 2001 році зняв фільм "Дорогий Фідель" - про долю Маріти Лоренц, коханої Фіделя Кастро, завербованої ЦРУ, яка отримала наказ убити його за допомогою отруйних пігулок. Лоренц не змогла зробити це. У момент зйомок фільму вона жила на соціальну допомогу в Квінсі і розчулено згадувала про дні, проведені поруч з вождем кубинської революції.

У 2002 році на екрани вийшов художній фільм режисера Девіда Еттвуда "Куба Лібре", що розповідає про життя і долю майбутнього кубинського лідера від моменту революції 1959 року.

"Сходження до влади, сімейні трагедії, перемоги і поразки одного з рекордсменів за тривалістю перебування на чолі держави, який дощенту потряс підвалини світового порядку другої половини 20-го століття", - зазначалося в анотації до фільму.

З-поміж всіх режисерів і сценаристів Голлівуду найбільшу увагу Фіделю Кастро приділили Олівер Стоун і Стівен Содерберг.

У 2008 році Содерберг представив публіці свій більш ніж чотиригодинний біографічний художній фільм "Че" з Бенісіо дель Торо в головній ролі. Фіделя Кастро в ньому зіграв Деміан Бішір.

У 2003 році Олівер Стоун зняв документальний фільм "Команданте". У ньому було лише дві дійові особи - кубинський лідер Фідель Кастро і сам автор, який бере у нього інтерв'ю. Прем'єра стрічки відбулася на фестивалі "Санденс", але офіційно фільм так і не був показаний. В останній момент канал HBO, на якому повинна була пройти прем'єра, відмовився від фільму на тлі посилених антикубинських настроїв у США в зв'язку з невдалою втечею кубинських дисидентів і їхнім арештом.

Цим подіям 2003 року - коли на Кубі за наказом Фіделя були заарештовані і засуджені на 25 років позбавлення волі 75 дисидентів, які намагалися захопити літак і емігрувати до США, - був присвячений другий документальний фільм Олівера Стоуна під назвою "У пошуках Фіделя".

У картині американський режисер розмовляє не тільки з лідером Куби, а й з арештованими дисидентами і їхніми родинами. За те, що американський режисер відвідав Кубу в період економічного ембарго, Міністерство фінансів США оштрафувало його знімальну групу на 6,3 млн доларів. "У пошуках Фіделя" вийшов на екрани через рік після "Команданте".

У 2012 році вийшов останній документальний фільм Олівера Стоуна про лідера Острова свободи "Кастро взимку", знятий ще в 2009 році. Цього разу Стоун розмовляв вже не з главою Куби (в 2008 році Кастро склав із себе повноваження, передавши їх братові Раулю). Тепер Стоун знімав Кастро в домашній обстановці в оточенні люблячих членів родини.

Як повідомлялося, Кастро, який правив Кубою майже 50 років, помер на 91-му році. На Кубі оголошено жалобу, похорон колишнього лідера заплановано на 4 грудня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: кілька художніх і документальних фі, роки правління Фіделя Кастро
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ