Вт, 2024-04-23, 14:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Заява МВФ має пришвидшити реформи - Яресько
14:53
Заява МВФ має пришвидшити реформи - Яресько
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заява ключового кредитора України - Міжнародного валютного фонду про можливість призупинення співпраці з Україною через уповільнення реформ і відсутність результатів боротьби з корупцією є прямим свідченням необхідності пришвидшення перетворень, сказала міністр фінансів України Наталія Яресько під час засідання Комітету Верховної Ради з питань економічної політики у середу, 10 лютого 2016 року, передає УНІАН.

"Сьогоднішня заява МВФ наголошує на необхідності прискорення реформ. У нас зараз немає питань з боку МВФ щодо бюджету, майже немає питань до тексту меморандуму (щодо другого перегляду програми реформ - ред.), але є питання про те, як ми поводитимемося в політичній кризі, чи ми будемо прискорювати реформи, - сказала Яресько. - Це свідчення того, що транші не дають без реформ. Необхідне прискорення реформ".

Як повідомлялося, раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що Міжнародний валютний фонд занепокоєний розвитком ситуації в Україні, ослабленням реформи державного управління і відсутністю ефективної боротьби з корупцією. У зв'язку з цим фонд може призупинити програму співпраці з Україною, оскільки дуже складно буде її реалізувати.

На думку Лагард, держава Україна ризикує повторити минулий досвід згортання реформ. "Україна ризикує повернутися до провалу реформ, яке країна вже переживала в нещодавній історії. У цьому зв'язку дуже важливо, щоб керівництво країни повернуло Україну на перспективний шлях реформ", - наголосила очільниця МВФ.

У березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на 4 роки. Перший транш за новою програмою в обсягу 5 млрд доларів Україна одержала 13 березня, другий на 1,7 млрд дол - 4 серпня 2015 року.

Другий перегляд програми проходив у два етапи. Місія фонду працювала у Києві у вересні минулого року і 2 жовтня 2015 року призупинила переговори у зв'язку з необхідністю проведення місцевих виборів, а також дискусій всередині країни щодо податкової реформи та проекту держбюджету на 2016 рік. В листопаді переговори поновилися.

На даний момент Україна і МВФ погоджують доповідь про хід реформ і меморандум про другий перегляд програми і подальші дії сторін, яку розгляне Рада директорів фонду. Сторони обговорюють широкий спектр питань у рамках другого перегляду програми співпраці, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: яресько, реформи, заява МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ