Ср, 2024-04-24, 06:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 3 » Заяву Абромавичуса про відставку Кононенко назвав дивною. ВІДЕО
13:29
Заяву Абромавичуса про відставку Кононенко назвав дивною. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Перший заступник БПП Ігор Кононенко назвав емоційною заяву Міністра економрозвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса і вважає її спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі МЕРТ. Так він прокоментував заяву Абромавичуса про те, що той іде у відставку, в тому числі, через тиск з боку Кононенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"... (Розцінюю - ред) як бажання перекинути з хворої голови на здорову і ті питання, які не зробили за рік, відповідальність за них намагаються перекласти на депутатів нашої фракції", - заявив він.

На питання, чи буде він звертатися до суду через заяви міністра, Кононенко відповів: "Я не думаю, що буду звертатися до суду".

"Я вважаю, що це емоційна заява пана Абромавичуса. Є й позитив у його роботі на посаді міністра, але є й негатив. Я думаю, що це пов'язано з моїм коментарем - при чому це не мій виступ був, а депутатів нашої фракції, - з висловлюванням незадоволення його роботою на останньому засіданні фракції, яке я прокоментував після засідання. Це така емоційна реакція", - висловив думку парламентарій.

"Я думаю, що міністри повинні відповідати за те, що вони зробили, або не зробили, а не перекладати це на парламент", - резюмував Кононенко.

Крім того, Ігор Кононенко стверджує, що востаннє спілкувався з Абромавичусом ще до Нового року, передає УНІАН.

"... Можу сказати, що останній раз я спілкувався з Абромавичусом до Нового року, коли він мені особисто подякував за позицію фракції, коли ми голосували закон про прозорість закупівлі. Після цього у мене з ним ніякого спілкування не було", - сказав Кононенко.

Говорячи про роботу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Кононенко відзначив позитивні речі, серед яких - питання прозорих закупівель, покращення бізнесу тощо.

"Але були і є проблеми в міністерстві. І є питання, які не вирішуються. Ключове питання на сьогоднішній день, яке турбує український бізнес, то це те, що до сьогоднішнього дня не введені симетричні санкції проти Росії... Є закон, який проголосований Верховною Радою. Виконавчий орган, який має це зробити - Міністерство економіки. І це не зроблено", - сказав Кононенко і додав також, що "секторальні реформи не проводяться".

Крім того, він заявив про непризначення керівників у державних підприємствах.

На запитання про те, що Абромавичус стверджує, що Кононенко начебто лобіював "свою" людину до "Укрхімтрансаміаку", Кононенко відповів, що на цю тему жодним чином з Абромавичусом не спілкувався і "ніякої людини до нього не надсилав".

Він нагадав, що "в залі зареєстровано постанову щодо відставки Абромавичуса, ще до Нового року". "Там 22 підписи. Там дійсно підписалися два депутати від нашої фракції: Чекіта і Соловей. У них є особиста позиція щодо роботи міністерства... І пан Матківський, який до цього був у нашій фракції. Це всі три члени Економічного комітету", - повідомив Кононенко і додав, що Абромавичус на засіданнях комітету за півтора роки був лише двічі.

На запитання, хто може замінити Абромавичуса на посаді, Кононенко відповів, що на сьогодні не готовий сказати. "Ми озвучили перелік кандидатур, які зараз обговорюються у нашій фракції, і ми пропонуємо обговорити коаліції. Там також є пропозиції щодо міністра економіки. Є пропозиція: перший віце-прем`єр - міністр економіки - пан Ковальчук. Це звучало всередині нашої фракції", - сказав Кононенко.

Крім того, на запитання, чи має він намір обговорити з Абромавичусом його заяву, Кононенко відповів: "Можливо. Якщо у нього буде таке бажання".

Кононенко має публічно відповісти на звинувачення Абромавичуса - Лещенко

Народний депутат України Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка") пропонує першому заступнику голови фракції Ігорю Кононенку дати відповідь на звинувачення міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса на його адресу.

"Я прошу Кононенка вийти на цю трибуну і відповісти на звинувачення на його адресу. Якщо він причетний до корупції, він має зробити так само, як це зробив інший депутат - Мартиненко (достроково припинити повноваження народного депутата - ред), якщо він непричетний до корупції, він має відповісти на звинувачення", - сказав Лещенко на пленарному засіданні Верховної Ради в середу.

Ірина Геращенко про відставки в Кабміні: реформатори не повинні так легко здаватися

Членам Кабінету Міністрів, перш ніж подавати у відставку, необхідно відзвітувати про свою роботу, зосередившись на успіхах і перемогах, вважає народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", представник України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Враження, що весь уряд написав заяву про відставку. Один Арсеній Петрович тримається. Що значить, камікадзе", - написала Геращенко на своїй сторінці у Facebook у середу.

На її думку, члени уряду, перш ніж подавати у відставку, мають відзвітувати про свою роботу.

"Реформатори так легко не повинні здаватися і тікати з корабля, який дав крен. Спочатку потрібно звітувати про свою роботу. При цьому варто зосередитися саме на своїх перемогах, успіхах і прорахунках, а не на "штанах", які заважали нашим танцюристам працювати", - зазначила Геращенко.

Як повідомлялось, сьогодні, 3 лютого, міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавичус заявив про рішення подати у відставку і закликав парламент проголосувати з цього питання вже завтра. Міністр наголосив, що ключовою причиною його звільнення став конфлікт із заступником голови фракції "БПП" Кононенком.

"Причина - різка активізація блокування будь-яких системних і важливих реформ. Це вже не просто відсутність підтримки чи політичної волі. Це активні дії, спрямовані на те, щоб паралізувати нашу реформаторську роботу: від несподіваного зняття охорони міністра і його сім`ї до нав`язування, під дедалі більшим тиском, сумнівних осіб у мою команду і на ключові посади в держпідприємствах", - сказав Абромавичус.

Він наголосив, що такі дії розглядає як "наполегливе намагання встановити контроль за грошовими потоками на держпідприємствах, особливо - НАК "Нафтогаз" та оборонної промисловості".

"І я відмовляюся працювати в такій системі. Ні я, ні моя команда не готові служити прикриттям для оновлення старих і створення нових схем в інтересах окремих політичних і бізнес-гравців", - наголосив Абромавичус.

Як відомо, з недавніх пір НАК Нафтогаз переданий у відання Мінекономіки.

Нагадаємо, 18 вересня 2015 року Верховна Рада не підтримала заяву про відставку голови МОЗ Олександра Квіташвілі.

У грудні 2015 року про відставку заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. У січні 2016 року піти з Кабміну вирішив і міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

Парламентська коаліція обговорює зміну складу Кабміну.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: Кононенко, заява Абромавичуса, відставка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ