Сб, 2024-04-20, 00:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 26 » Закон про сили спецоперацій ЗСУ Порошенко підписав
12:35
Закон про сили спецоперацій ЗСУ Порошенко підписав
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з воїнами-спецназівцями підписав закон про внесення змін до деяких законів України щодо Сил спеціальних операцій Збройних сил України №4795, ухвалений Верховною Радою України.

Про це повідомили в прес-службі голови держави у вівторок 26 липня.

"Сьогодні в житті українського спецназівця важлива та урочиста подія, яка є результатом спільної та скоординованої роботи багатьох людей. Сьогодні підписується закон, згідно з яким завершується процес створення Сил спеціальних операцій Збройних сил України", - сказав Порошенко.

Голова держави наголосив, що це "абсолютно важливо в умовах захисту України від агресії, що розв'язала проти нас Російська Федерація" і назвав цей закон "вимогою часу для того, щоб захист України був набагато більш ефективним".

Закон визначає правовий статус та застосування Сил спеціальних операцій самостійно або у взаємодії з іншими видами ЗС України для спеціальних операцій зі створення сприятливих умов для успішного проведення військово-політичних, економічних та інших заходів в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави.

Президент особливо відзначив, що під час міжнародних зустрічей і закордонних візитів теми захисту держави, реформи сектора оборони і безпеки, постачання новітнього озброєння і техніки є головними. Голова держави наголосив, що "першочергова увага до спільних дій та спільних навчань з боку наших партнерів зі США, Канади, ЄС та інших країн приділяється саме силам спеціальних операцій".

У прес-службі президента зазначають, що закон розроблений за стандартами НАТО, і цілком відповідає завданням співробітництва Україна-НАТО в контексті створення ССО, а також положенням Стратегічного оборонного бюлетеня.

Президент також зазначив, що в Україні вже створено спеціальний центр і застосовуються спеціальні тренінгові програми, що надають змогу швидко та якісно готувати спецназівців.

Голова держави зазначив, що в 2014 році у спецназу "окрім бойового духу не було нічого - ані форми, ані берців, ані прицілів, нічого".

"Подивіться, яку велику роботу ми зробили за ці два роки. І найголовніше - створено спецназ. І він себе ще покаже", - наголосив Порошенко.

Президент привітав представників Сил спеціальних операцій зі створенням нового окремого роду військ ЗСУ і зазначив, що ці підрозділи мають велику довіру та повагу серед українців.

Реалізація норм закону допоможе підвищити стримувальний потенціал Збройних сил України, можливості захисту суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та національних інтересів України, рівень обороноздатності держави, збільшить можливості держави в проведенні спеціальних заходів, зокрема за межами України, допоможе досягати військово-політичних та військово-стратегічних цілей і припиняти конфлікти на ранній стадії виникнення.

Нагадаємо, відповідний закон про внесення змін до деяких закони щодо Сил спеціальних операцій ЗС України проголосували загалом 249 народних депутатів на засіданні парламенту 7 липня. Згідно з пояснювальною запискою до проекту закону, чинна інформативно-правова база не дозволяє використовувати повною мірою можливості сил спецоперацій для виконання певних завдань. Мета закону - визначити правовий статус та застосування сил спецоперацій самостійно або у взаємодії з іншими видами Збройних сил України для виконання завдань спеціальних операцій щодо створення сприятливих умов для успішного проведення військово-політичних, економічних та інших заходів, що здійснюються керівництвом держави для запобігання та стримування військового конфлікту, а також інших спеціальних завдань в інтересах національної безпеки та оборони держави.

У березні міністр оборони України Степан Полторак висловив упевненість, що Сили спеціальних операцій, які створюються в складі Збройних сил України, будуть у змозі виконувати поставлені завдання вже до кінця цього року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: сили спецоперацій ЗСУ, закон, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ