Сб, 2024-04-20, 11:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Жовтень » 6 » Законопроект про деокупацію Донбасу без згадки про мінські угоди Рада ухвалила за основу
09:37
Законопроект про деокупацію Донбасу без згадки про мінські угоди Рада ухвалила за основу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Із документу під час голосування вилучили посилання на мінські домовленості, позиція щодо Криму має бути узгоджена до другого читання.

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №7163 про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету над тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей з вилученням частини 1 статті 7, де йдеться про мінські домовленості. Відповідне рішення підтримали 233 народних депутатів.

Під час голосування біля трибуни парламенту відбувалася сварка і бійка між народними депутатами.

Після початку пленарного засідання спікер Андрій Парубій зазначив, що посилання на мінські домовленості вилучене із законопроекту президента України Петра Порошенка про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

"Хочу також нагадати, що вчора на погоджувальній раді ми погодили, що пункт про мінські угоди вилучається з тексту законопроекту ще в першому читанні. Це той момент, який найбільше викликав дебатів. Більш того, хочу нагадати, було погоджено, що позиція щодо Криму буде узгоджена до другого читання", - сказав Парубій.

Цей пункт викликав протести у деяких фракцій. Крім того, напередодні Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендував парламенту прийняти законопроект за основу, а до другого читання подати правки до статті про Мінські угоди.

Також у документі йдеться, що застосування Російською Федерацією збройної сили проти України становить злочин збройної агресії. Тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей визначаються сухопутна територія та її внутрішні води, де встановили контроль збройні сили РФ та її окупаційна адміністрація. Окупованими визнаються внутрішні морські води і територіальне море України, що прилягає до цієї території, а також повітряний простір над ними.

Метою державної політики є звільнення цих територій, відновлення конституційного ладу, захист прав українців, які постраждали від російської агресії.

Безпосереднє керівництво силами та засобами ЗСУ, МВС, Нацполіції тощо із стримування і відсічі російської збройної агресії покладається на Об’єднаний оперативний штаб Збройних Сил України.

Органи військового управління, з’єднання, військові частини і підрозділи Збройних Сил України можуть залучатися в мирний час, вони мають право застосовувати і використовувати зброю та бойову техніку для забезпечення суверенітету України.

Закон діє без шкоди для суверенного права України на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та заходів, спрямованих на повне відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаному кордоні.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко зареєстрував у парламенті законопроект 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" 4 жовтня.

Також він вніс законопроект 7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", який продовжує на рік особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 675 | Додав: adminA | Теги: законопроект, деокупація Донбасу, мінські угоди, рада, за основу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ