Чт, 2024-04-25, 10:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 22 » Законопроекти про реформування ДФС Кабмін схвалив
10:57
Законопроекти про реформування ДФС Кабмін схвалив
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Уряд схвалив законопроекти про реформування Державної фіскальної служби України, які необхідні для виконання умов співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України.

"Міністерство фінансів України активно працює над впровадженням інституційних змін Державної фіскальної служби, які дозволять значно підвищити якість надання державних послуг громадянам та бізнесу, ліквідувати можливість для суб'єктивізму і корупції в роботі податкових та митних органів.

З цією метою з червня 2015 року Міністерство фінансів здійснює системну реформу ДФС, яку було погоджено з МВФ та ухвалено урядом, і яка фактично є дорожньою картою в стратегії реформування ДФС на 2 роки", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, передбачається створення єдиного територіального органу ДФС на рівні регіону, якому будуть підпорядковані митниці та податкові інспекції. Відповідне рішення дозволить оптимізувати територіальні органи ДФС і скоротити чисельність працівників (Проект Закону України №2177а "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо оптимізації територіальних органів державної фіскальної служби").

Ще один ухвалений законопроект передбачає спрощення процедури адміністративного оскарження грошових зобов'язань платниками податків за рахунок установки однорівневої системи. Згідно з проектом, єдиним рівнем оскарження буде центральний апарат ДФС України, який спростить і прискорить розгляд скарг платників податків (Проект Закону №2178а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо мінімізації впливу на адміністрування надходжень бюджету").

Крім того, було ухвалено рішення про збільшення кількості заступників керівників окремих державних органів за функціональним принципом. Відповідно, згідно з рекомендаціями МВФ і з метою забезпечення інституційних змін діяльності ДФС, було визначено п'ять функціональних напрямів діяльності ДФС, які повинні бути закріплені за відповідною кількістю заступників голови ДФС (Проект Закону України №2176а "Про внесення зміни до статті 19 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади" щодо заступників керівника центрального органу виконавчої влади").

Таким чином, відповідні законопроекти допоможуть перетворити ДФС з контролюючого органу в сервісну службу, а також забезпечать виконання зобов'язань у рамках співпраці з МВФ.

Ухвалені на засіданні Кабміну законопроекти було відкликано з Верховної Ради у зв'язку зі зміною складу уряду і зараз, після перепогодження урядом, будуть подані на розгляд народних депутатів знову.

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що виступає за ліквідацію податкової міліції. "Податкова міліція - ворог номер один. Треба набратися сил і ліквідувати її", - сказав він. Міністр також висловився за призначення керівників податкових і митних органів за допомогою відкритих конкурсів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, реформування ДФС, законопроекти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ