Чт, 2024-03-28, 14:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 4 » Зарплатня у відкритому доступі, або ділові розмови без табу
18:01
Зарплатня у відкритому доступі, або ділові розмови без табу
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/
Особисте життя, ставлення до релігії, політичні погляди - це теми, на які німці без особливого бажання спілкуються з малознайомими людьми. Ну а про зарплатню в Німеччині краще не розпитувати навіть друзів, а тим паче колег. Усе одно правди не почуєте. "Тільки риби мовчазніші", "Останній секрет", "Тема-табу" - такі заголовки до матеріалів про зарплатню ще донедавна нерідко з'являлися на сторінках німецьких ЗМІ. Та молоде покоління працівників коригує і цю сферу.

"Розшарити" зарплатню і досягти справедливості

Вони диктують свої умови працедавцям, вбачають у керівнику перш за все навчителя, прагнуть до балансу між роботою та особистим життям, при цьому не бояться навантажень і відповідальності… Але головна риса так званого "покоління Y", корінних мешканців цифрового суспільства (Digital Natives) - це активне користування новими медіа та інтернетом.

"У тому, що покоління Y по-іншому ставиться до особистих даних, немає нічого нового. У соцмережах відкрито обговорюють навіть найінтимніші питання. Так чому б не поговорити про зарплатню?" - коментує ситуацію в інтерв'ю порталу Karriere.de Ганс-Карл фон Гюльзен, експерт із питань оплати праці в консалтинговій компанії Kienbaum.

Головна причина фінансових одкровень - не порожня цікавість, а прагнення досягти прозорості та справедливості в оплаті праці. Адже той, хто має доступ до інформації, може порівнювати цифри і навряд чи погодиться отримувати меншу суму за ту саму роботу. "Можливість порівнювати означає конкуренцію серед роботодавців і, відповідно, зростання зарплат", - пояснює Торстен Райтер, автор блогу Generation: That's Y!, який спеціалізується на темах, пов'язаних із поколінням Y.

Про затребуваність інформації про зарплати свідчить і популярність таких онлайн-ресурсів, як, наприклад, Gehaltsreporter.de, Gehaltsvergleich.com, Lohnspiegel.de i Companize.com. Тут можна не лише знайти переліки найбільш високооплачуваних спеціальностей, а й порівняти свій заробіток із заробітком колеги, що обіймає ту саму посаду, але в іншій компанії.

Ламання стереотипів

"Я думаю, в покоління Y значно знижений психологічний бар'єр щодо подачі такої інформації. Крім того, нове покоління надає меншого значення матеріальним цінностям, тому й тема зарплати для них більше не табу", - пише Торстен Райтер у своєму блозі. Його вердикт: прозорість і відкритість інформації зростатимуть незалежно від того, чи хочуть цього роботодавці й політики.

Але ставлення до розголошення даних про зарплати міняється не лише в молодого покоління. Міжнародне дослідження, проведене онлайн-біржею праці Monster.de, несподівано для багатьох показало, що німці значно охочіше за американців говорять про зарплату.

Зокрема, 64 відсотки мешканців Німеччини і тільки 25 відсотків мешканців США без проблем могли б утаємничити співбесідника в цю інформацію. "Прозорість даних про оплату праці - актуальна тема і в Німеччині. Сьогодні працівники відкритіше обговорюють свою зарплату зі знайомими та колегами, але досягти успіху на переговорах про це з керівником багатьом важче", - вказано у прес-релізі Monster.de, присвяченому результатам дослідження.

Обережно, делікатна тема

У Німеччині роботодавець не може заборонити відкрито обговорювати з колегами зарплатню. Якщо раніше у трудових договорах деяких компаній вказувався обов'язок не розголошувати ці дані, то у 2010 році заборона на розголошення була скасована судовим рішенням. Інакше це могло перешкоджати боротьбі з дискримінацією у трудовій сфері.

І все-таки не варто передавати куті меду, прагнучи до відкритості та прозорості. Обговорення розміру зарплати в колективі може негативно вплинути на робочу атмосферу, спровокувати заздрощі, ворожість і незадоволення серед колег.

Порівнювати зарплату прийнятно на старті, коли початкові суми для тієї чи іншої позиції приблизно однакові. "Потім багато залежить від сфери і посади, на якій ви працюєте, віку та життєвої ситуації", - підкреслює консультант Ганс-Карл фон Гюльзен. Загалом експерти порталу Karriere.de радять розповідати про трудову винагороду лише тим, кому ви справді довіряєте. Розпитуючи колег про зарплатню, варто пояснити причину вашої цікавості. А якщо ви хочете використати отримані дані на переговорах із керівництвом, робіть це тільки з дозволу колег, які вам їх повідомили.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1274 | Додав: adminA | Теги: зарплатня, ділові розмови без табу, відкритому доступі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ