Вт, 2024-04-23, 09:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 11 » Затримано екс-заступника міністра часів Януковича. ВІДЕО
16:14
Затримано екс-заступника міністра часів Януковича. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Правоохоронці затримали одного з організаторів злочинної схеми з розкрадання скрапленого газу, що діяла в часи правління екс-президента Віктора Януковича, колишнього заступника міністра економіки та екс-голову аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату та скрапленого газу Олександра Сухомлина. Як передає УНІАН, про це генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив сьогодні, 11 червня, на брифінгу в Києві.

"Була створена нова група слідчих Генеральної прокуратури на чолі з головним військовим прокурором Матіосом, його заступником Жербицьким для розслідування злочинів, скоєних учасниками злочинної організації президента Януковича, Курченка та Клименка", - нагадав він.

"В епізоді, що стосується злочинної діяльності "схем Курченка", за перші десять днів група розгорнулася, зробила усі необхідні підготовчі дії, та разом з оперативними службами СБУ, ДФС вчора був затриманий один із організаторів злочинної схеми по розкраданню скрапленого газу, активний член злочинної організації громадянин Сухомлин", - додав Луценко.

"Він підозрюється в тому, що, перебуваючи в 2010-2014 році на посаді голови аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, діючи у попередній змові з Януковичем, Азаровим та Курченком, а також, імовірно, з іншими членами злочинної організації, незаконно заволодів майном ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта", більше 50% акцій яких належать державі, а саме - виробленим ними скрапленим газом на суму в понад 2 млрд грн", - заявив Луценко.

У кримінальному провадженні проти Олександра Сухомлина щодо організації злочинної схеми з розкрадання скрапленого газу тривають обшуки на території чотирьох областей.

"Зараз на території чотирьох областей тривають обшуки за місцем проживання і попередніх робіт громадянина Сухомлина, його родичів з метою відшукання речових доказів, документів, а також грошових та майнових активів для накладання на них арешту", - заявив Луценко.

Нагадаємо, уряд звільнив Олександра Сухомлина з посади заступника міністра економічного розвитку і торгівлі.

Суд постановив арештувати екс-заступника міністра економіки Сухомлина із альтернативою внесення застави у 100 млн грн, – Луценко

Голосіївський районний суд міста Києва постановив заарештувати Олександра Сухомлина із альтернативою внесення застави у розмірі 100 млн грн.

"З п’ятниці на суботу, 11 червня, у Голосіївському районному суді міста Києва громадянина Сухомлина було заарештовано із заставою в 100 млн грн", - сказав Луценко.

"Слідство активно збирає докази незаконних дій для встановлення інших, перебуваючих на території України, членів злочинного угрупування Януковича, й обов’язково будемо дієво наступати на цю злочинну організації", - додав Луценко.

Як повідомлялося, 23 березня Генпрокуратура склала повідомлення про підозру бізнесмену Курченку за махінації зі скрапленим газом.

За даними ГПУ, внаслідок цих протиправних дій державі завдано збитків на загальну суму понад 2 млрд грн.

У ході розслідування органом досудового розслідування накладено арешт на майно та інші активи підозрюваних на загальну суму понад 2,8 млрд грн.

Сухомлин підозрюється у створенні злочинної організації і розкраданні держмайна

Олександр Сухомлин підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України, повідомив Луценко.

"Сухомлин, будучи головою аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату скрапленого газу та вугілля, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби, систематично вживав заходів для усунення конкуренції на спеціалізованих аукціонах з продажу скрапленого газу для потреб населення та контролював існування "схеми Курченка", - заявив він.

За словами Луценка, так звана "схема Курченка" полягала у тому, що "на спеціальних аукціонах продавалася не частина газу, яка потрібна для населення, а весь видобутий скраплений газ за пільговими цінами, який після цього через обмеження конкуренції потрапляв до фірм сфери впливу громадянина Курченка і потім перепродавався на автозаправних станціях. В результаті члени злочинної організації, за висновками експертизи, отримали надприбуток у розмірі понад 5,5 млрд грн".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: екс-заступник міністра часів Януков, затримання
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ