Чт, 2024-03-28, 23:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 21 » Збитки України від анексії Криму перевищують 1 трильйон. ВІДЕО
19:19
Збитки України від анексії Криму перевищують 1 трильйон. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сума збитку для України від анексії Росією Криму перевищує 1 трлн грн. Про це на брифінгу повідомив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, пише Українська правда.

Матіос: суд дав дозвіл на затримання та арешт начальника Генштабу РФ за збройну агресію проти України

За його словами, ведеться кримінальне провадження про вартість об'єктів, які були втрачені Україною внаслідок анексії півострова Крим.

"Попередньо доведена висновками фахівців, а також експертиз сума збитків України в результаті анексії РФ Криму становить понад 1 трлн грн, виключно вартості нерухомості та інфраструктури держпідприємств, без урахування територіальних втрат і приватної власності на території півострова", - заявив Матіос.

Україна зібрала понад 400 томів матеріалів про агресію Росії, повідомив Матіос, передає УНІАН.

Він нагадав, що півроку тому в складі Головної військової прокуратури було утворено Управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку.

"Основним завданням цього управління є збір, систематизація та аналіз доказів причетності представників влади та службових осіб, як органів влади, так і збройних сил РФ, до розв’язання та ведення агресивної війни проти України, а також розслідування вчинених нею воєнних злочинів для подальшої передачі зібраних матеріалів до Міжнародного кримінального суду", - зазначив Матіос.

"З часу утворення цього управління нами здійснюється досудове розслідування у понад 100 кримінальних провадженням, які об’єднані в одне провадження, і обсяг зараз досліджених та зібраних матеріалів складає понад 400 томів", - додав Матіос.

В Україні направлено до суду 27 обвинувальних актів, у тому числі стосовно 8 росіян, щодо агресії з боку Росії, повідомив Матіос.

"Встановлена та документально-процесуальним шляхом зафіксована кількість потерпілих, яка становить 9 354 особи, з яких 2 055 загиблих, а також 7 299 поранених військовослужбовців Збройних сил АТО", - заявив головний військовий прокурор.

"Слідчими військової прокуратури за цей час допитано понад 4 500 свідків та потерпілих, проведено понад 1 700 судових експертиз. За результатами розслідування цих злочинів до суду направлено уже 27 обвинувальних актів, у тому числі стосовно 8 громадян РФ, троє з яких діючі військовослужбовці ЗС РФ", - зауважив Матіос.

Нагадаємо, 1 березня голова МЗС України Павло Клімкін повідомив, що внаслідок збройної агресії Росії проти України загинуло 9 тисяч осіб, 20 тисяч отримали поранення, а 2 мільйони людей змушені були залишити свої домівки.

"Російська агресія проти України призвела до загибелі 9 тисяч осіб, понад 20 тисяч поранених та майже двох мільйонів переміщених осіб. Протягом цих двох років агресії на Донбасі було створено 40-тисячну міцну армію, яка фінансується, оснащується та підтримується Росією під командуванням російських офіцерів", - сказав Клімкін, виступаючи на 1-й сесії Ради ООН з прав людини в Женеві.

Матіос: суд дав дозвіл на затримання та арешт начальника Генштабу РФ за збройну агресію проти України

Суд надав дозвіл на затримання та арешт начальника Генштабу збройних сил Росії Валерія Герасимова та ряду інших військових начальників у зв’язку із збройною агресією Росії проти України, повідомив Анатолій Матіос.

За його словами, у зв’язку з агресією Росії проти України повідомлено про підозру 19 громадянам РФ, 14 з яких – це військові ЗС РФ, які перебували і допитані на території України. Оголошено в розшук 11 військових.

"Судом надано дозвіл на затримання та доставку до суду для арешту ряду військових начальників генштабу ЗС РФ, це начальник Генштабу Герасимов, а також інші військові посадові особи", - заявив головний військовий прокурор.

Як повідомлялося, торік у ГПУ заявили, що начальнику Генштабу збройних сил РФ Герасимову та ще 10 російським військовим повідомлено про підозру та оголошено в міждержавний розшук у зв’язку з подіями під Іловайськом на Донеччині у серпні 2014 року. Вони підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни проти України).

В Україні на сьогодні вступили в дію 4 вироки судів, за якими 5 осіб визнано винними у веденні агресивної війни проти України, повідомив Матіос. За його словами, зараз в українських судах у зв’язку з агресією Росії перебувають два актуальних кримінальних провадження – проти російськи російських спецпризначенців капітана Євгена Єрофєєва та сержанта Олександра Александрова, а також проти громадянина РФ Гаджиєва.

"На даний момент набрали законної сили та вступили в дію 4 вироки українських судів, за якими 5 осіб визнано винними у веденні агресивної війни проти України. Серед цих осіб два громадянина РФ – Горбунов і Доронін, один військовий ЗС РФ – Старков, яких засуджено до відбування покарання у вигляді позбавлення волі від 11 до 14 років відповідно", - повідомив Матіос.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: 1 трильйон, збитки України, анексія Криму
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ