Чт, 2024-04-18, 13:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 20 » Журналісти вимагають від Захарченка розслідувати побиття журналіста або йти геть
14:53
Журналісти вимагають від Захарченка розслідувати побиття журналіста або йти геть
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Близько 150 журналістів мітингують біля Міністерства внутрішніх справ із вимогою розслідувати побиття журналіста "5 каналу" Ольги Сніцарчук та фотографа "Комерсанта" Влада Соделя, передає "Українська Правда".

Представники медіа зібралися перед входом скандуючи "Міністра". Вони вимагають, щоб до них вийшов міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

У руках журналісти тримають транспаранти "Орли Кравченка = урки Захарченка", "Міністре, розслідуй, або йди геть", "Бездіяльність міліції – злочин".

Також на місці присутні депутати від опозиції Ірина Геращенко, Леонід Ємець, Андрій Іллєнко і Ігор Мірошниченко.

За словами Геращенко, опозиція вимагатиме створення тимчасової слідчої комісії парламенту із розслідування побиття журналістів, а також заслухати звіт міністра Захарченка.

Нагадаємо, 18 травня близько 14.20 в центрі Києва виник конфлікт між активістами ВО "Свобода" і групою невідомих спортивної статури, який згодом переріс у бійку. В результаті інциденту постраждали журналістка "5 каналу" і фотограф видання "Коммерсантъ".

Також раніше повідомлялося, що журналістам вдалося впізнати одного з нападників на журналістку Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя. За даним фактом відкрито кримінальну справу.

Яценюк вимагає, щоб робота парламенту розпочалася із заслуховування глав СБУ, МВС та ГПУ щодо подій 18 травня

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вимагає у вівторок у Верховній Раді заслухати керівників Служби безпеки України (СБУ), Міністерства внутрішніх справ (МВС) та Генеральної прокуратури щодо подій, які сталися 18 травня в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Завтра парламент має розпочати роботу із заслуховування трьох осіб: міністра внутрішніх справ щодо поведінки міліціонерів та побиття журналістів, генерального прокурора стосовно того, яким чином державна влада та органи державної влади блокували пересування опозиціонерів, голови Служби безпеки України – про ксенофобські та фашистські організації", - сказав Яценюк.

Він також наголосив на необхідності створення слідчої комісії парламенту для розслідування фактів побиття журналістів та порушення прав і свобод громадян України.

При цьому Яценюк також зауважив, що вимагає від керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова та його заступника Сергія Тігіпка назвати конкретний перелік фашистських організацій в Україні, якщо їхня політична сила організовує та проводить антифашистський марш.

"Хто за ними стоїть і які назви цих фашистських організацій, хто організовував їх? Якщо в країні є фашистські організації і керівництво Партії регіонів не повідомило про це в правоохоронні органи, то ми вимагаємо від генерального прокурора порушити кримінальну справу стосовно керівника фракції Партії регіонів і тих осіб, які брали участь у відповідному марші, за те, що вони не повідомили в правоохоронні органи про злочин, який вчиняють організації, проти яких вони виступають", - сказав Яценюк.

Крім того, лідер фракції "Батьківщина" зазначив, що з огляду на те, як висвітлювали в пресі проведення акції "Вставай, Україно!", а також проведення антифашистського маршу, можна говорити про те, що в Україні "Адміністрація президента України відновила темники на всіх каналах".

"Відбувається тотальна і повна цензура так званої свободи слова", - наголосив Яценюк.

Партія Регіонів відхрестилася від спортсменів, що побили журналістів

Партія регіонів категорично заперечує свою причетність до побиття під час мітингів 18 травня журналістки Ольги Снісарчук і фотографа Влада Соделя. Про це на погоджувальній раді в парламенті заявив Олександр Єфремов, передають Вести .

"Нас обурює, що до цієї справи відносять Партію регіонів. Ми вважаємо, що необхідно створити тимчасову слідчу комісію за фактом розслідування відповідного інциденту, і ми готові до того, щоб створити її 50 на 50. Разом з тим, ми категорично заявляємо, що не причетні до подібних провокацій", - каже Єфремов.

У той же час лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко, виступаючи від опозиції, заявив, про те, що народні депутати трьох опозиційних фракцій вимагають негайного звіту міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в стінах ВР 21 травня.

"Ми вимагаємо не чекати п'ятниці, а заслухати звіт міністра внутрішніх справ щодо цих подій. Ми вимагаємо встановити особи нападників, ми хочемо почути прізвища провокаторів, а також тих правоохоронців, які не запобіг це побиття. Ми вимагаємо, щоб стосовно їх були порушені кримінальні справи. Крім того, вони повинні понести відповідальність і бути звільнені з займаних посад", - підкреслив Кличко.

Омбудсмен готова приєднатися до розслідування інциденту з побиттям журналістів

Уповноважений з прав людини Верховної Ради Валерія Лутковська заявляє, що готова сприяти в розслідуванні випадку з побиттям журналістів на мітингу 18 травня, якщо в цьому буде необхідність.

"Я наразі спробую зробити ефективнішим розслідування з боку Міністерства внутрішніх справ. У разі, якщо воно (розслідування - ред) від самого початку буде ефективним, то, відповідно, моє втручання не знадобиться. Але в разі, якщо буде певна неефективність у їх діяльності, то обов'язково я приєднаюся до цього провадження", - заявила вона.

На уточнювальне запитання, що мається на увазі під неефективністю, омбудсмен назвала відсутність необхідних слідчих дій.

Вона також зазначила: "В цьому випадку ми не займаємося розслідуванням самостійно, ми не можемо захищати (постраждалих - ред) як адвокати. Це суперечить нинішньому КПК, але відстежувати процес у разі, якщо буде потреба надавати певні рекомендації, звісно, ми будемо", - заявила Лутковська.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: журналісти, побиття журналіста, Захарченко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ