Сб, 2024-04-20, 08:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 18 » Зимова стихія охопила всю Україну: ускладнено будь-які пересування
17:16
Зимова стихія охопила всю Україну: ускладнено будь-які пересування
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За станом на ранок п'ятниці епіцентр стихії перемістився з південного регіону України на територію Донецької, Запорізької, Луганської областей, повідомив керівник прес-служби МНС Ігор Кроль, передає "Інтерфакс-Україна".

Так, в результаті сильних снігопадів, в Донецькій області були утворені два затори: на автодорозі Слов'янськ-Донецьк-Маріуполь біля села Оленівка (500 машин, 1480 людей), на автодорозі Київ-Харків-Довжанський біля міста Дебальцеве (60 машин, 98 людей).

У селах біля місць заторів організовано 5 пунктів обігріву, організовано підвіз палива для автомобілей. Кріме того, тимчасово не працює Донецький аеропорт.

За рішенням начальника служби автодоріг в Донецькій області через снігові замети закрито рух транспорту на найважливіших автомагістралях. Як повідомили в "Укравтодорі", зокрема, закрито рух на всій трасі "Донецьк - Маріуполь". А також між Червоноармійському і Донецьком, Донецьк і Горлівка, Єнакієве і Дебальцево, передає tbu.com.ua.

Отже, у шахтарській столиці зв'язок із зовнішнім світом залишилася тільки через трасу на Запоріжжі, але очікується, що найближчим часом її також буде закрита для руху.

У Луганській області виникли 3 затори: на автодорозі Дебальцеве-Луганськ біля села Чернухіно (40 машин, 87 людей); біля міста Перевальськ (30 машин, 66 осіб); на автодорозі Луганськ-Лисичанськ біля міста Тошківка (30 машин, 75 людей).


У Запорізькій області з району Федотової коси (смт Кирилівка) тимчасово відселено 13 осіб.

Разом з тим, в Одеській області залишається один затор біля села Старокозаче (50 машин, 95 людей). МНС інформує, що 80 км автодоріг повністю розчищено від сніжних заносів.

А в автобусі, який прямував за маршрутом Одеса-Нікополь і опинився в заторі на трасі Херсон-Миколаїв, померла 62-річна пасажирка. Як передає УНІАН з посиланням на джерело в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій Херсонської облдержадміністрації, "швидку" допомогу викликали, але проїхати до хворої автомобіль не встиг.

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ , сьогодні в Одесі очікується сильна хуртовина.

У Херсонської області призупинено рух на автошляху Херсон-Миколаїв біля села Киселівка (243 автомобіля, 470 людей).


У Миколаївській області, за інформацією МНС заторів не спостерігається. Триває розчищення доріг.

Всього майже 160 населених пунктів в Україні залишаються без електрики через негоду. Так, у Донецькій області знеструмлено 44 населених пункти, у Херсонській - 40, Одеській - 28, Луганській - 23, у Криму - 17, у Дніпропетровській - 2, Миколаївській — 1. Електропостачання відновлюють бригади обленерго.

За дорученням першого віце-прем'єра Олександра Турчинова урядових створено оперативний штаб з координації дій центральних і місцевих органів виконавчої влади для ліквідації наслідків стіхіі. Штаб очолив міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, повідомляє прес-служба уряду.

Турчинов доручив штабу вжити вичерпних заходів для безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення, об'єктів економіки, стабільної роботи державних установ, закладів освіти і охорони здоров'я та надання допомоги потерпілим.

Про результати роботи штабу його керівник повинен відзвітувати перед урядом до 25 грудня 2009 року.

З початку цього тижня в Україні та деяких сусідніх країнах встановилися рекордні для цієї пори морози. Не зважаючи на те, що справжня зима прийшла в середині першого місяця календарної зими, вона все ж таки застала українців зненацька.

При цьому, якщо в перших числах грудня в багатьох європейських регіонах реєструвалися рекордно високі температурні показники, то з початком другої половини грудня - вони рекордно низькі. У деяких регіонах країни навіть було оголошено надзвичайний стан тa штормове попередження.

Як вберегтися від переохолодження

МНС закликає громадян вжити всіх необхідних заходів, щоб уберегти себе і своїх близьких від переохолодження та обмороження. Як повідомили в Головному управлінні МНС України в Києві, рятувальники рекомендують скоротити перебування на морозі і без необхідності не виходити на вулицю. У МНС радять ретельно підбирати одяг: не надягати тісний одяг і взуття, тому що це сприяє зменшенню кровообігу і швидкому замерзання.

Сприяти обмороження кінцівок та особи можуть також косметичні зволожуючі креми. Особливо треба берегтися від обмороження кінцівок хворим на судинні захворювання та цукровий діабет, зазначили в МНС.

При виявленні ознак обмороження рятувальники радять вживати таких заходів:

- При обмороженні першого ступеня, для якого характерне почервоніння кінцівок, необхідно помістити людину в тепле приміщення. Можна проводити масаж кінцівок. Не слід зігрівати кінцівки за допомогою високої температури (на батареї опалення, гарячою чи теплою водою) - перепади температури погіршують стан та наслідки при обмороженні;

- При обмороженні другого-четвертого ступеня (блідість, втрата чутливості кінцівок) слід відігрівати постраждалого за допомогою теплого повітря (застосовувати фен та інші нагрівальні прилади) або води, починаючи з температури 20 градусів тепла і поступово підвищуючи до 33-34 градусів. Якщо відігрівання неможливий або помітні ушкодження шкіри, а також при транспортуванні до медичних закладів, на обморожені місця необхідно накласти термоізолюючу (ватно-марлеву, вовняну) пов'язку. У МНС застерігають, що не слід відігрівати потерпілого з обмороженням гарячою і теплою водою, тому що швидке нагрівання може призвести до виникнення тромбозу судин та ускладнити перебіг захворювання.

У київському МНС розповіли також про дотримання пожежної безпеки у зв'язку зі складними погодними умовами.

Як показує статистика, у зв'язку з похолоданням, кількість пожеж суттєво збільшується. Основними причинами виникнення пожеж в зимовий період стають обігрівачі, часто саморобні, або низької якості, що не мають сертифіката відповідності. Масове одночасне використання електроприладів, може призвести до значних електричним перевантаженням, і згодом до масових пошкоджень електричних мереж.

У зв'язку з цим Головне управління МНС України в Києві застерігає бути особливо обережними, користуючись електрообігрівачами, тепловентиляторами і опалювальними печами, і закликає дотримуватися таких правил безпеки:

- Використовуючи електричні електрообігрівачі, перевірте справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів;

- Не варто користуватися саморобними і саморобними електрообігрівачами. Уникайте перевантаження електромережі шляхом одночасного включення декількох споживачів.

- Опалюючи приміщення піччю, перевірте, чи не з'явилися в ній тріщини чи щілини. Це можна перевірити таким чином: запалити в печі трохи паперу, і згодом оглянути її ззовні, - у місцях тріщин буде добре видно закопчені.

МНС також закликає не залишати включеними на ніч обігрівачі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1408 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ