Пт, 2024-04-19, 11:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 4 » ЗМІ: Хорошковський втік з України через тиск Азарова
11:54
ЗМІ: Хорошковський втік з України через тиск Азарова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Колишній перший віце-прем'єром Валерій Хорошковський був змушений покинути Україну. За даними менеджерів каналу "Інтер", з кінця грудня він перебуває, за інформацією з різних джерел, у Франції чи Монако, пише "Коммерсанть-Украина".

Видання зазначає, що це було зумовлено протистоянням через критику Хорошковським Миколи Азарова. Нагадаємо, 14 грудня прес-служба Валерія Хорошковського оголосила про його відхід з уряду "у зв'язку з незгодою з призначенням Миколи Азарова на посаду прем'єра". У свою чергу в прес-службі уряду зазначили: "Валерій Хорошковський був інформований про те, що його кандидатура не пропонувалася в новий склад уряду. Враховуючи це, заяву про відставку слід розглядати як прояв юридичної некомпетентності".

Пізніше Микола Азаров неодноразово критикував ЗМІ, зокрема телеканал "Інтер", який належав Хорошковському. А 1 лютого Хорошковський продав 100% акцій компанії Inter Media Group Limited Дмитрові Фірташу.

Цікаво, що 1 листопада 2012 року президент України Віктор Янукович припинив повноваження першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського як члена наглядових рад ВАТ "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") і ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" ("Укрексімбанк").

Хорошковський продав "Інтер" через надмірну увагу "Сім'ї" після критики Азарова

Основною версією продажу колишнім першим віце-прем'єром Валерієм Хорошковським медіагрупи "Інтер" підприємцеві Дмитрові Фірташу учасники ринку називають бажання убезпечити актив після конфронтації з прем'єром Миколою Азаровим, пише "Коммерсанть-Украина" з посиланням на власні джерела.

Як нагадує видання, Хорошковський висловив незгоду з повторним призначенням Азарова на посаду прем'єр-міністра і відмовився увійти в його уряд. Після цього в ефірі "Інтера" з'явилися сюжети з критикою влади. Прем'єр-міністр тоді заявив, що ці сюжети "є неправдивими і свідомо протистоять політиці уряду".

"Дії Валерія Хорошковського привернули увагу "сім'ї президента", тому не виключено, що зараз за допомогою продажу каналу своєму партнерові він намагається врятувати цей актив", - припускає джерело видання, близьке до однієї зі сторін переговорів.

Зміна власника вже ускладнила роботу каналу. "Низку проектів заморозили, бо неясно, хто повинен підписати відповідний бюджет", - зазначає менеджер однієї з продакшн-студій, які працюють з "Інтером".

"У понеділок (4 лютого) має стати ясно, хто залишить канал. До відходу зараз готуються Алла Липовецька (генеральний продюсер каналу) та Ярослав Порохняк (гендиректор групи)", - стверджує співрозмовник видання.

Обидва менеджери не підтвердили цієї інформації. На посаду керівника каналу зараз претендують аж два колишніх менеджери - Ганна Безлюдна, яка обіймала пост генпродюсера з 2007 по 2009 рік, і Сергій Созановський - голова правління "Інтера" у 2006-2010 роках, стверджують учасники ринку.

"Обидва вони зараз набирають команду для "Інтера", - стверджує керівник одного з підрозділів групи.

Втім, співрозмовник "Коммерсанта" не виключає, що менеджери лише консультують нових власників. "Ганна Безлюдна навряд чи очолить канал - її стосунки з Дмитром Фірташем за минулий рік сильно зіпсувалися, і вона практично припинила працювати з Group DF", - стверджує джерело, близьке до Фірташа.

Нові менеджери повинні будуть повернути "Інтеру" лідерські позиції і перепрофілювати нішеві канали, стверджує джерело, близьке до Хорошковського. "Серед каналів групи найближчим часом повинні з'явитися молодіжний, спортивний, і, можливо, новинний", - додає він.

Перед новим керівництвом каналу буде стояти непросте завдання - виробити збалансовану інформаційну концепцію, зазначає один з колишніх менеджерів "Інтера". "До вересня минулого року програми каналу були нецікавими, бо в них не піднімалися гострі теми. Починаючи з вересня, він став надто цікавим - і врешті змінив власника. Тепер він повинен знайти баланс - бути цікавим, але лояльним до чинної влади", - пояснює співрозмовник.

Як пише видання, Хорошковський завжди підтримував стосунки з Дмитром Фірташем. З моменту отримання опціону на викуп акцій "Інтера" бізнесмен брав активну участь у формуванні інформаційної політики каналу, стверджують співробітники "Інтеру". А, наприклад, у 2009 році, обіймаючи посаду голови Держмитниці, Хорошковський відмовився розмитнити 11 млрд кубометрів газу, що належать компанії RosUkrEnergo Фірташа, на користь НАК "Нафтогаз України". За це тодішній прем'єр Юлія Тимошенко відправила його у відставку. Але в той же день президент Віктор Ющенко призначив Хорошковського першим заступником голови Служби безпеки України, і він дав СБУ вказівку порушити кримінальну справу за фактом розкрадання газу. Фірташ упродовж усієї газової суперечки неодноразово брав участь у програмах телеканалу "Інтер", де пояснював і доводив свою позицію.

На користь цієї версії свідчить і заявлена ціна активів, яку учасники ринку називають вочевидь завищеною. Для порівняння, в 2010 році Ігор Коломойський купив 100% каналів "1+1" і "Кіно" за 400 млн дол. А в 2007 році після публікації першої фінансової звітності "Інтера" його оцінили в 365 млн дол. "У даному випадку каналів більше, але пакет у них не 100-відсотковий. Справедливої ціною були б 700-900 млн дол - не більше як 1 млрд дол", - вважає топ-менеджер одного з великих телеканалів.

Навряд чи Дмитро Фірташ справді виплатив Валерію Хорошковському цю суму - найпевніше він заявив її для підстраховки, додає топ-менеджер однієї з медійних компаній: "Тепер, якщо у нього зажадають продати канал, він має право вимагати від потенційного покупця 2,5 млрд дол". Один з колишніх менеджерів групи "Інтер" зазначає, що Фірташ міг діяти і в інтересах іншого акціонера - представників "сім'ї президента" або однієї з російських медіагруп.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1458 | Додав: adminA | Теги: Монако, Україна, Хорошковський, тиск Азарова
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ