Чт, 2024-04-18, 05:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 25 » ЗМІ - Прохоров погодився продати Кабаєвій холдинг "РБК"
11:22
ЗМІ - Прохоров погодився продати Кабаєвій холдинг "РБК"
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Відомий представник російського демократичного табору, один з найбагатших людей в РФ Михайло Прохоров провадить перемовини щодо продажу підконтрольної йому енергетичної компанії "Квадра" й може продати медіахолдинг "РосБізнесКонсалтинг" (РБК), пише 24 квітня 2016 року "Газета.Ru" з посиланням на власні джерела.

За словами одного зі співрозмовників видання у владних структурах, "доручення" про зміну власника РБК було віддано "на вищому рівні". Інший співрозмовник, близький до фінансової галузі, підтвердив, що на даний момент на порядку денному стоїть питання про продаж цих двох компаній.

Джерело з близького оточення Прохорова каже, що олігарх "позбудеться від зайвих активів", але не буде "розпродавати все".

Також відомо, що мільярдер лишається в країні.

Серед потенційних покупців "Квадри", за даними джерела, близького до компанії, називаються структури російського мільярдера Леоніда Міхельсона. Найімовірнішим покупцем медіахолдингу РБК джерела називають безпосередньо близьку до Володимира Путіна, його "сімейну" "Національну Медіа Групу" (НМГ) на чолі з Аліною Кабаєвою, котра обіймає там посаду голови Ради директорів.

НМГ володіє прокремлівськими пропагандистськими ЗМІ, зокрема до структури її власності входять "Перший канал", "Рен ТВ", газета "Известия", радіостанція "Русская служба новостей" (РСН).

Нагадаємо, 14-15 квітня в розташованих у Москві керівних офісах декількох компаній Прохорова відбулися одночасні обшуки, влаштовані податківцями за підтримки ФСБ.

Тоді ж низка видань висунула гіпотезу про те, що таким чином в Кремлі можуть "підштовхнути" Прохорова до прийняття рішення про продаж впливового медіа-холдингу "РБК" певним особам з Кремля. Водночас, в ефірі радіостанції "Говорить Москва" сестра олігарха Ірина Прохорова спростувала подібні припущення.

Варто зауважити, що публічне цькування Прохорова на путінському "Рен TВ" почалося ще 11 квітня. Мовляв, його офшорна компанія "Квадра" необґрунтовано піднімає вартість послуг ЖКГ для населення.

Своєю чергою політолог та правозахисник Євген Іхлов (РФ) пов'язав різкий інтерес ФСБ до бізнесу Прохорова активним висвітленням "Панама-гейта" у пов'язаних із підприємцем ЗМІ, зокрема появою там матеріалів про офшорні рахунки владної еліти. Згідно із його нарисом на Facebook, противники діалогу з ліберальною опозицією міркують наступним чином: "... Ви, громадянине Прохоров, з Вашими "РБК" та "Відомостями", що занурилися в "Панаму-2", зважайте на те, що те, що Ви ще не шиєте брезентові рукавиці у Краснокаменському (як раніше Ходорковський - ред.) - це є не Вашою заслугою і Вашої красномовної сестриці, а нашим тимчасовим недопрацюванням".

На початку 2010-их років Прохоров виступав на багатотисячних вуличних мітингах антипутінської опозиції, у 2012-му - взяв участь в останніх президентських виборах в РФ, на яких він посів третє місце й набрав 7,98% голосів.

Як писав наприкінці 2011 року Марк Франкетті із The Sunday Times, "рішення боротися за посаду президента було прийнято (Прохоровим - ред.) з мовчазної згоди Путіна, однак за ним криються справжні політичні амбіції". "Не можна претендувати на посаду президента, якщо цього не хоче Путін, але це не привід записувати Михайла в маріонетки, - зазначав британський журналіст.

- Своє висунення він сподівається використати як трамплін на посаду прем'єр-міністра. Прихід у політику несе великі ризики... Він це знає, але займатися бізнесом йому набридло. Нові виклики - його коник".

Крім того, Прохоров очолював помірковано опозиційні проекти "Права справа" й "Громадянська платформа".

Не приховує дружніх зв'язків з автором ідеї про "мирну" революцію Михайлом Ходорковським.

Шеф-редактор РБК після "травневих" переїде до США

Шеф-редактор холдингу РБК, підрозділи якого опублікували матеріали про комерційні інтереси людей з оточення Путіна, йде в академічну відпустку на чотири місяці раніше запланованого терміну. "Звільнення Єлизавети Осетинської могло бути прискорено через тиск Кремля, незадоволеного публікаціями про найближче коло Путіна", - повідомила 21 квітня агенція Reuters.

В офіційному повідомленні РБК йдеться, що Осетинська бере академічну відпустку для навчання в американському Стенфордському університеті, де планує провести 2016-2017 навчальний рік. У ньому також говориться, що відпустка почнеться після травневих свят.

Однак на початку квітня Осетинська писала в соцмережах, що навчання розпочнеться у вересні.

Осетинська відмовила Reuters в коментарях.

Плани Осетинської "змінилися, можливо, під впливом тиску з Кремля", йдеться у повідомленні.

Наголошується, що "протягом декількох днів, що передували обшукам у Прохорова, було кілька розмов з чиновниками Адміністрації президента, на них висловлювалося обурення, зокрема, недавньою першою шпальтою газети з матеріалом про панамські офшори, який супроводжувався фото Путіна".

Цьому передувала стаття РБК про бізнес-інтереси президентського зятя Кирила Шамалова, що стала причиною "дзвінків до топ-менеджменту від посадовців з Кремля".

У відповідь на питання про виїзд Осетинської до США прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков сказав:

"Мені не відомо, що вона кудись їде ... У мене завтра робоча зустріч з Осетинською. Тобто завтра вона продовжує працювати. Ми зустрічаємося іноді. Але ніхто жодного тиску не чинить".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: продаж, холдинг РБК, Кабаєва, Прохоров, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ