Ср, 2024-04-24, 18:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 13 » ЗМІ: Росія готує військових до сухопутної операції в Сирії
17:27
ЗМІ: Росія готує військових до сухопутної операції в Сирії
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У розпорядженні журналістів опинилися документи про те, що російських військовослужбовців готують до участі в сухопутній операції в Сирії.

Дві брошури російському виданню "Новая газета" передав один зі співробітників колишнього спеціального полку МВС ім. Ахмата Кадирова (більш відомого як батальйон "Север" і входить тепер до складу 46-ї окремої бригади оперативного призначення (оборони) Федеральної служби військ Національної гвардії (ФСВНГ).

Перша брошура називається "Візуальний перекладач (Сирійська Арабська Республіка)". На обкладинці документа зображена емблема збройних сил Міністерства оборони РФ - червоно-біло-синя зірка. Інших вихідних даних посібник не містить.

Інформація в брошурі представлена у вигляді картинок з картами Близького Сходу і Сирії, перекладом на арабську з російськими транскрипціями чисел і фраз, необхідних для спілкування з місцевими жителями і отримання від них інформації про місцеперебування, озброєння і дії противника. Очевидно, посібник має допомагати російським військовослужбовцям у Сирії орієнтуватися на місцевості і встановлювати контакт з місцевими військовими і цивільними особами.

Друга брошура називається "Рекомендації військовослужбовцям при виконанні завдань в Сирійській Арабській Республіці" і являє собою 10-сторінковий посібник майже без ілюстрацій. У документі дається коротка інформація про Сирію, включаючи географічні відомості, мову, свята, валюту, звичаї. У другій частині брошури пояснюється, кого вважати учасниками конфлікту, хто такі комбатанти, ополченці, найманці, як відрізнити військового журналіста від шпигуна, а шпигуна від розвідника.

Нагорі обкладинки другої брошури є напис: Федеральна служба військ Національної гвардії Російської Федерації. Крім того, на ній зображені емблема Нацгвардії і емблема 46-ї окремої бригади особливого призначення військ Національної гвардії.

Наприкінці брошури є підпис "Відділення по РЛС 64 обоп", яку можна розшифрувати як "відділення по роботі з особовим складом 64-ї окремої бригади особливого призначення". Бригади з таким номером не існує, але є бригада номер 46. Автор статті в "Новій газеті" припускає, що в тексті могли навмисно допустити помилку на випадок, якщо він опиниться в публічному просторі, щоб в Міноборони могли відхреститися від брошури і назвати її фейком.

За словами джерела газети, брошури були поширені серед військовослужбовців чеченського батальйону "Север", який входить до 46-ї бригади Нацгвардії (до неї ж належить чеченський батальйон "Юг"). Військовослужбовці бригади підтвердили виданню факт масового поширення обох брошур серед особового складу. Також військові повідомили виданню про активну підготовку саме чеченців з 46-ї обоп Нацгвардії до сирійського відрядження.

Автор статті зазначає, що поширені серед солдатів Росгвардії брошури сильно нагадують ті, які роздавали радянським військовослужбовцям в Афганістані. Крім того, зміст посібників викликає питання, які завдання насправді ставляться перед російськими військовими в Сирії, якщо їм необхідно вміти визначати комбатантів, шпигунів, розвідників і найманців.

Законодавство РФ обмежує використання військ Національної гвардії в військових конфліктах за межами Російської Федерації. Їх застосування передбачено лише Договором про колективну безпеку, але Сирія не входить до ОДКБ.

Колишній військовослужбовець ВВ МВС РФ, адвокат Петро Заїкін підтвердив "Новой газете", що в російському законодавстві немає правових підстав для формування військового контингенту з числа військовослужбовців Нацгвардії для використання в Сирії. У САР можуть бути використані тільки військовослужбовці Міноборони і підрозділів спеціального призначення ФСБ. Якщо ж бійців 46-ї окремої бригади Нацгвардії відправлять до Сирії саме в якості "нацгвардійців", рішення президента буде йти в розріз з федеральними законами і Конституцією РФ.

Крім того, колишній військовослужбовець пояснив виданню, чим може бути викликана необхідність відправляти російських військовослужбовців у відрядження до Сирії. Заїкін вважає, що війська Асада, цілком очевидно, можуть за підтримки авіації союзників відвоювати території у терористів, але не здатні утримати їх без додаткової допомоги.

Також юрист пояснив, чому для відправки в Сирію могли вибрати саме бійців Нацгвардії. На відміну від військовослужбовців Міністерства оборони, "внутрішні війська" краще підготовлені саме для війни в місті - проведення зачисток, придушення локальних вогнищ опору, забезпечення безпеки тилу армії і підтримки поліцейського порядку, зазначив Заїкін.

Що ж стосується вибору етнічної належності, прийнято вважати, що саме у чеченців, після двох воєнних кампаній, більше досвіду в придушенні партизанської війни, додав адвокат.

Варто зазначити, що в грудні минулого року в ЗМІ з'явилася ціла низка повідомлень про формування і відправку до Сирії батальйонів із співробітників МВС і спецназівців до Чечні. Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров ці відомості назвав "фальшивкою".

Напередодні телеканал Fox News повідомив з посиланням на двох американських чиновників, що Росія нарощує свою військову присутність у Сирії. Співрозмовники розповіли, що РФ на початку тижня перекинула в арабську республіку чотири додаткових штурмових літаки Су-25. Крім того, одне з джерел повідомило про прибулих до Сирії російських контрактників, включаючи бійців з Чечні, але відмовилося назвати конкретні цифри. У Міноборони РФ повідомлення телеканалу назвали "качкою" і запевнили, що в Сирійській Арабській республіці проводяться заходи зі скорочення угруповання російських військ.

Наприкінці минулого року президент Росії Володимир Путін повідомив, що РФ скоротить свою військову присутність в Сирії. Зазначалося, що з відповідною пропозицією виступило Міноборони РФ. Оголошення про намір вивести частину російських військ з Сирії було зроблено після того, як стало відомо про досягнення угоди про перемир'я між протиборчими сторонами сирійського конфлікту.   

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 723 | Додав: adminA | Теги: Сирія, Росія, військові, сухопутна операція, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ