Пт, 2024-03-29, 13:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 12 » ЗМІ США пишуть, що зовнішня політика Януковича відкине Україну до "епохи Кучми"
02:03
ЗМІ США пишуть, що зовнішня політика Януковича відкине Україну до "епохи Кучми"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Іноземні ЗМІ активно коментують виборчий процес в Україні. При цьому московські мас-медіа демонструють хорошу обізнаність з українськими реаліями, і їм загалом зрозумілі перспективи передвиборної кампанії. Більш стримані в прогнозах європейські видання. Однак можна зустріти різні коментарі, передає "Газета по-київськи".

Так, наприклад, журналіст Андреас Умланд у своїй статті для турецької англомовної газети Hurriyet Daily News & Economic Review нещодавно дивувався, що вільні демократи на чолі з Гідо Вестервелле, який якраз мітить на пост міністра закордонних справ Німеччини, прописали перспективу членства України в Євросоюзі у своїй партійній програмі. Це в той час, як "більшість німецьких політиків прохолодно ставиться до ідеї вступу України до ЄС".

Австрійська Die Presse відзначає охолодження стосунків України та МВФ: "Загралися? Політики в Україні напередодні виборів щедро роздають гроші, яких немає в бюджеті. Терпінню Міжнародного валютного фонду приходить кінець, і Україна навряд чи найближчим часом отримає черговий транш. (...) Нинішній президент фактично не має шансів на переобрання. Щоб трохи збити президентські перспективи Тимошенко, він ставить їй палки в колеса. Янукович - теж кандидат. Його партія звинувачує МВФ в упередженості".

Американське видання The Jamestown Foundation розмірковує про різні зовнішньополітичні курси кандидатів. "Багатовекторна зовнішня політика Януковича в корені відрізняється від багатовекторності Кучми - вона скоріше проросійська, ніж прозахідна. Ця політика відкине Україну назад навіть порівняно з часами Кучми. Зовнішня політика Януковича відрізняється як від проєвропейськості Тимошенко, так і від ізоляціоністського націоналізму Арсенія Яценюка. Тому українці мають чіткий вибір між трьома різними зовнішньополітичними курсами", - відзначає видання.

У той же час польська Gazeta Wyborcza аналізує можливість введення в Україні надзвичайного стану, про який в країні говорили кілька днів, і його вплив на проведення виборів.

"Про те, щоб оголосити надзвичайний стан і автоматично перенести січневі вибори в травні, в оточенні президента Віктора Ющенка говорять уже кілька днів. Це було б вигідно діючому главі держави, оскільки Ющенко має жахливий рейтинг і практично нульові шанси на переобрання.

Завдяки надзвичайного стану він мав би кілька місяців на повернення довіри українців. (...) Ющенко хоче приперти до стінки Кабмін і переконати громадян, що уряд Юлії Тимошенко - головної суперниці президента з "помаранчевого" табору на січневих виборах - безпорадний перед грипом. (...) Після виборів ты, що програють, використають це (епідемію і надзвичайний стан) як привід для оскарження їх результатів у Конституційному суді,"- пише видання.

У свою чергу російський журнал "Русский Newsweek" зазначає, що українці зараз наближаються до вибору сильного владного лідера.

"В Україні обирають (...) свого Володимира Путіна. Слова про те, що диктатура зовсім не така погана, - зовсім не випадкова обмовка прем'єр-міністра. Путіним намагаються виглядати всі, в міру сил навіть Віктор Янукович. У Януковича, щоправда, виходить помітно гірше. На нього тисне репутація невдахи - він вже програвав вибори і миритися з поразкою. Він швидше другий Ющенко, ніж український Путін. І тому, незважаючи на свої високі рейтинги, зовсім не фаворит.

Перше, що зробить Тимошенко, якщо стане президентом, запевняють вони (київські журналісти), - прикриє телебачення. Ставши президентом, вона повинна буде зачистити ту стежку, яка привела її до влади, "- пише "Русский Newsweek".

19 жовтня комітет виборців України заявив, що він занепокоєний процесами, які можна охарактеризувати як повернення цензури в загальнонаціональні та регіональні засоби масової інформації останнім часом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1572 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ