Пт, 2024-04-19, 13:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 9 » Знімуть чотирисерійний фільм за романом Шкляра "Чорний ворон"
11:46
Знімуть чотирисерійний фільм за романом Шкляра "Чорний ворон"
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Роман українського письменника Василя Шкляра "Чорний ворон" перетворять на телефільм з 4 серій. Екранізацією роману займеться телеканал "1+1".

Про це повідомив генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко, передає ТСН.

"Ми нещодавно підписали угоду з відомим українським автором Василем Шклярем про екранізацію його відомого твору "Чорний ворон". Ми можемо про це говорити. Це буде не лише фільм. Це буде 4-серійна історія", - повідомив Ткаченко.

"Ми говоримо якраз про створення нових образів для України, яких потребує новий час і ця війна. Ми теж створюємо багато продуктів і можемо пишатись, що тисячі годин продуктів ми створюємо. Серед них є ті, на які ми ідемо свідомо, розуміючи, що це не комерційні проекти, що новий час потребує нових героїв.

Нещодавно ми завершили 4-серійний проект "Століття Якова". Він достатньо контроверсійний, бо так само як і з приводу "Останнього москаля", тут буде дуже багато дискусій… Але ми вважаємо, що такі кроки повинні бути направлені на те, щоб створювати нові образи", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що окрім чотирисерійного серіалу, за "Чорним вороном" письменник розраховує зняти повнометражну стрічку.

Довідка

Роман "Залишенець" ("Чорний Ворон") відтворює одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти окупаційної комуністичної влади в 1920-х роках.

Головний герой роману – холодноярський отаман на прізвисько Чорний Ворон – воює проти більшовиків, які окупували Україну й запроваджують у ній свій лад. Письменник працював над книжкою 13 років.

Ще в 2010 році в Україні було оголошено збір коштів для зйомки національного блокбастера "Чорний Ворон" за романом Шкляра.

У лютому 2011 року Комітет з Національної премії України ім. Т.Шевченка за роман "Залишенець. Чорний ворон" визначив Василя Шкляра лауреатом Шевченківської премії 2011 року в галузі літератури.

4 березня 2011 року Василь Шкляр звернувся до тогочасного президента України Віктора Януковича з заявою, у якій просив "врахувати в Указі з нагоди нагородження лауреатів Шевченківської премії моє прохання про перенесення нагородження мене Шевченківською премією на той час, коли при владі в Україні не буде українофоба Дмитра Табачника".

Невдовзі потому в оприлюдненому указі Януковича №275/2011 від 4 березня 2011 року "Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка" Василя Шкляра не було згадано.

17 квітня 2011 року в Холодному Яру Василю Шкляру вперше в історії України була вручена Народна Шевченківська премія. Вручення відбулося біля пам'ятника на місці останнього бою отамана Василя Чучупака. Кошти на неї були зібрані меценатами та звичайними громадянами України. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: чотирисерійний фільм, роман Шкляра Чорний ворон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ