Пт, 2024-04-19, 15:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 18 » Зобов'яжуть їздити за європейськими правилами українських водіїв
14:07
Зобов'яжуть їздити за європейськими правилами українських водіїв
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Уряд України має намір ґрунтовно переписати автомобільне законодавство. Ще в середині травня в парламент був поданий законопроект №4683, який передбачає внесення змін до цілої низки законів і підзаконних актів, що регулюють транспортну галузь, проте сам текст документа став доступний широкому загалу тільки нещодавно, передає Сегодня.ua із посиланням на AUTO-Consulting.

У пояснювальній записці, підписаній міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, йдеться, що Україна в рамках асоціації з ЄС, взяла на себе зобов'язання запровадити цілий ряд європейських транспортних регламентів, зокрема, № 3821/85 про встановлення реєструючих пристроїв на автотранспорті, 92/6 про пристрої, що обмежують швидкість для певних категорій транспортних засобів, 2002/15 про організацію робочого часу осіб, задіяних в перевезеннях, 2003/59 про кваліфікацію водіїв, 2014/45 про перевірку технічного стану автомобілів та ін. Всі ці регламенти пропонується імплементувати у вітчизняне законодавство одним махом.

Більшість нововведень в разі їх прийняття торкнеться вантажного і пасажирського транспорту: перевізники будуть змушені працювати по-європейськи, тобто, не їздити по ночах, відпочивати через певні проміжки часу, не перевищувати швидкість і ін.

Але є сюрприз і для пересічних автовласників. Їм пропонують повернути техогляд. Варто відзначити, що це вже не перший законопроект на цю тему. Згідно з останнім документом, техогляд пропонується проводити раз на два роки, а для авто з салону – через 4 роки після першої реєстрації. Для таксі, "швидких" та ін. – ТО потрібно буде робити щорічно. Техогляди будуть проводити спеціально навчені в органах МВС фахівці СТО, а на підставі їх висновків Моторно-транспортне бюро зможе видавати українцям наклейки на лобове скло.

За відсутність такої наклейки водіїв штрафуватимуть на 340 грн., А якщо не допоможе, позбавляти прав. Таким чином щомісяця техогляд буде проходити близько 250 тис. українських авто, а значить, на СТО вишикуються величезні черги. Все це може відродити корупційні схеми, тим більше, що в законопроекті є цілий список винятків. Наприклад, не потрібно проходити ТО авто, які беруть участь в гонках або "антикваріату", за який цілком можна видати, скажімо, старі ВАЗи.

Нагадаємо, ще у листопаді 2015-го в Мінінфраструктури пояснили, яким буде новий техогляд.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 735 | Додав: adminA | Теги: їздити за європейськими правилами, українські водії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ