Чт, 2024-03-28, 16:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 18 » Зв'язок між захопленням фільмами жахів і підлітковою деструктивністю виявили психологи
15:10
Зв'язок між захопленням фільмами жахів і підлітковою деструктивністю виявили психологи
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/
У третини підлітків після перегляду трилерів чи фільмів жахів з’являється бажання шокувати оточення, а у 10% - завдати шкоди комусь.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила на прес-конференції директор Центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Оксана Денисюк, посилаючись на результати проведеного центром дослідження "Вплив ЗМІ на молоде покоління та формування комп’ютерної залежності у підлітків". За словами Денисюк, дослідження проводилось у 2011-2012 рр. серед київських школярів віком від 13 до 16 років, їхніх вчителів та батьків. Загалом було досліджено думки 7 тисяч респондентів.

Як виявилось, Інтернет для перегляду фільмів використовують 40,3% столичних підлітків. На запитання "Які фільми ви любите дивитися?" 65,2% опитаних учнів відповіли про своє захоплення комедіями, але при цьому 52,7% сказали, що люблять дивитися фільми жахів, трилери та бойовики. Люблять фантастику 34,2% підлітків, мелодрами – 20,6%, науково-популярні фільми – 12,4%, еротичні фільми – 3,8%. Щось інше, що не зазначалось серед перерахованих жанрів, обирають для перегляду ще 4,2% учнів.

У ході дослідження підліткам було запропоновано визначити той фільм, що найбільше подобається із запропонованого реєстру. До нього були включені шедеври радянського кінематографу та світові бестселери. Лідерами серед фільмів для 13-16-річних виявилися "Один удома" (76,9%), "Гаррі Поттер" (47%) та "Шрек" (45,9%).

"Але насторожує те, що 28,3% учнів обрали фільм "Пила" - знаєте, "приємний" фільм дуже… І чомусь підлітки звернули свої уподобання на фільм "Пункт призначення" (47,7%). Це фільм жахів у стилі фаталізму, неможливості перемогти смерть", - зазначила Денисюк. "Звичайно, така захопленість більше половини наших респондентів фільмами жанру "хорор", "трилер", "бойовик" не може не вплинути на формування в цьому віці емоційно–вольової сфери підлітка. За результатами дослідження, більш як у третини учнів після перегляду деяких фільмів виникає бажання шокувати оточення, а в кожного 10-го – бажання завдати шкоди комусь або чомусь. Я думаю, осмислення такої статистики також має призвести до вжиття певних якихось дій і розуміння того, що треба убезпечити цей ніжний вік від споглядання сцен насильства", - наголосила Денисюк.

Вона додала, що паралельно із дослідженням проводився моніторинг одного з центральних телеканалів у прайм-тайм. "Так, за 7 годин було 17 сцен убивства, 11 сцен насилля, 3 сцени еротичного змісту і 3 рекламні ролики інтернет-ігор", - повідомила фахівець. За словами Денисюк, у ході дослідження виявлено, що 50% підлітків ставляться до сцен насильства негативно, але 46% - нейтрально. "З погляду психології, таке ставлення є досить тривожним симптомом. Бо у певних обставинах такі люди можуть поводитися агресивно", - підкреслила вона.

Раніше дослідники з Мельбурнського університету поділилися відкриттям, що дратівливість і агресивність підлітків, їхня нездатність контролювати свою поведінку можуть пояснюватись незрілістю лімбічної системи, яка відповідає за емоційний стан.

Зазначимо, що 60% української молоді віком від 16 до 18 років вважають себе "інтернет-залежними" .


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1289 | Додав: adminA | Теги: Психологи виявили, підлітковою деструктивністю, фільмами жахів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ