Ср, 2024-04-24, 02:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 16 » Зґвалтованих в "Артеку" дітей хочуть переселити з України
11:59
Зґвалтованих в "Артеку" дітей хочуть переселити з України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Окремими ЗМІ та інтернет-виданнями зґвалтованим у Міжнародному дитячому центрі "Артек" дітям, які повністю ідентифіковані в пресі, заподіяно колосальну психологічну і моральну травму, заявив координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман, пише у п'ятницю газета "Сегодня".

"Особливо обурливим було публічне сповіщення головою МВС факту усиновлення неповнолітніх жертв сексуального насильства. Таким чином міністр порушив закон, і його має бути притягнуто до кримінальної відповідальності за статтею 168-2 КК України (розголошення таємниці усиновлення). Вона передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі до 3 років", - сказав він.

"Луценко не міг не розуміти, що все подальше життя цих нещасних дітей тепер буде проходити під знаком тієї біди, яка з ними сталася. Тому наша правозахисна група звернулася до членів Ради Європи і тих, від кого це залежить в Україні, з проханням - з гуманних міркувань сприяти переселенню постраждалих в іншу країну", - заявив Гройсман.

Щодо справи висловився і екс-президент Леонід Кучма. Він вважає "неприпустимим публічне обговорення інциденту з неповнолітніми дітьми в Криму до повного з'ясування обставин". Однак у випадку, якщо всі звинувачення підтвердяться, екс-президент порадив обвинуваченим зробити харакірі.

Офіційних коментарів з приводу скандалу в МВС не роблять. З неофіційних же джерел стало відомо, що, за матеріалами кримінальних справ, діти, які стали об'єктами сексуальних домагань, зазнавали багаторазових, тривалих, регулярних статевих контактів. Крім кримських епізодів, фігурують і київські.

Названо імена всіх нардепів, які нібито розбещували дітей: це Віктор Уколов, Сергій Терьохін і Руслан Богдан (усі від фракції БЮТ). Вони ж усе заперечують.

Один із них, "бютівець" Терьохін, збирається не тільки захищати свою честь, а й покарати тих, хто причетний до опублікування інформації, що зганьбила його: "Я надішлю генпрокурору листа з вимогою, по-перше, залучити до кримінальної відповідальності осіб, винних у розголошенні таємниці слідства, по-друге, залучити жінку-ініціатора цієї справи за дачу завідомо неправдивих показань".

За словами Терьохіна, він навіть не уявляє, яким чином може бути пов'язаний з цією справою: "П'ятнадцять років не був у Криму, ніколи не був в "Артеку ", ніякого Полюховича ніколи не знав, Уколов у мене перестав працювати у 2002 році. З того часу тільки зідзвонювалися по днях народження, Богдана я навіть не пам'ятаю, як звати... Вранці я відкрив сайт однієї з газет, де всує згадувалося моє ім'я у зв'язку з цією історією. І сказав дружині: "Можна, я всім скажу, що я не педофіл, а геронтофіл?".

Згаданий у свідченнях нардеп-"бютівець" Богдан - один з найбагатших людей у фракції прем'єра. Його називають власником компанії "Промгаз України", яка навесні була замішана у скандалі із закупівлею російського газу в обхід "Газпрому" і "Нафтогазу". До речі, за словами джерела в БЮТ, ще нещодавно прізвище майбутнього нардепа нібито було Мусієнко.

Сам Богдан вчора сказав, що поширення інформації про нього направлено на дискредитацію БЮТ. "Може, нехай ще напишуть, що я з'їв когось, або батьківщину продав, рейхстаг підпалив", - віджартувався Богдан. При цьому більшість нардепів навіть не можуть згадати Богдана в обличчя.

Першим від своєї причетності до артеківських педофілів відхрестився Уколов, чиє ім'я першим прозвучало у цьому секс-скандалі. Він також розповів, що давно не був у таборі.

Про зґвалтованих дітей в "Артеку" стало відомо днями. В результаті винуватці до кінця не визначені, а обидві дитини вже потребують серйозної психолого-психіатричної допомоги.

Справа про розтління прийомних 12-річного сина і 9-річної дочки їхнім батьком і можливими спільниками переростає у грандіозний кримінально-політичний скандал.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко поки не дала жодних коментарів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1471 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ