Пт, 2024-03-29, 11:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 3 » Звинуватили в порушенні екологічних вимог РФ липецький Roshen
11:59
Звинуватили в порушенні екологічних вимог РФ липецький Roshen
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

В Липецьку прокуратура і Федеральна служба по нагляду у сфері природокористування виявили порушення екологічних вимог Росії в діяльності кондитерської фабрики Roshen ("Рошен") президента України Петра Порошенка.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Липецької області.

Повідомляється, що на території фабрики відходи після реконструкції корпусу одного з цехів складувалися безпосередньо на виробничому мйданчику, що заборонено законом РФ "Про охорону навколишнього середовища".

"Зазначені порушення стали підставою для внесення подання на адресу директора акціонерного товариства. Стосовно начальника господарського відділу товариства прокурор порушив справу про адміністративне правопорушення за ст. 8.1 КоАП РФ (недотримання екологічних вимог при будівництві, капітальному ремонті, реконструкції, введенні в експлуатацію, експлуатації, виведення з експлуатації будівель, будов, споруд та інших об'єктів капітального будівництва)", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, щодо Липецької фабрики Roshen у квітні минулого року було порушено кримінальну справу за ч.4 ст.159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі). На думку слідчих, при будівництві кондитерської фабрики в Липецькій області шахрайським чином було викрадено 180 млн руб бюджетних коштів.

29 липня 2013 Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії кондитерських виробів Roshen нібито через невідповідність вимогам до якості.

У 2014 році липецкий Roshen кілька разів зупиняв виробництво: в перший раз - навесні, через арешт рахунків компанії Тверським районним судом Москви в рамках кримінальної справи за позовом "Об'єднаних кондитерів" (російський холдинг вимагав 2,4 млрд руб. За незаконне використання товарних знаків), другий - восени, через надлишок продукції на складі.

На початку лютого 2016 року стало відомо, що російські податкові органи пред'явили нові вимоги до Липецького Roshen. Як випливає з матеріалів Липецького арбітражного суду, міжрайонна інспекція Федеральной податкової служби по найбільших платниках податків у Липецькій області направила фабриці вимогу щодо сплати податку (збору), відповідних пеней, а також штрафу й відсотків у загальній сумі 374 млн 420 тисяч 818,76 рублів (за станом на 14 січня 2016 року).

У квітні 2014 року Порошенко обіцяв німецькому виданню Bild, що продасть свої бізнес-активи, якщо його оберуть главою держави. У травні 2014-го Порошенко став президентом України, однак досі покупця на Roshen не знайшов. Однією з причин президент України називав перешкоди, які створюють йому російська влада.

Пізніше Порошенко заявив про підписання договору про передачу його частки в підприємстві Roshen незалежного трасту. При цьому він зазначив, що протягом його президентської каденції ніхто не може цей траст розірвати, і ні одна його вказівка не буде мати сили.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 695 | Додав: adminA | Теги: порушення екологічних вимог РФ, липецький Roshen
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ