Вт, 2024-03-19, 13:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Чистка обличчя в домашніх умовах: що варто знати
16:46
Чистка обличчя в домашніх умовах: що варто знати

обличчя Чистка обличчя - одна з найпопулярніших косметологічних процедур, яка зазвичай проводиться в салоні і дозволяє видалити характерні "чорні точки", очистити забиті шкірним салом пори, зробити шкіру більш свіжою і красивою. Хоча чистку обличчя рекомендується виконувати виключно за допомогою професійного косметолога, внести певні поліпшення в стан шкіри можна і в домашніх умовах, дотримуючись низки необхідних правил при проведенні чистки.

Підготовка до чищення обличчя

Чистка обличчя - процедура абсолютно проста: вона передбачає очищення пір, видалення "пробок" з бруду і секреції сальних залоз, що забивають пори і призводять до появи характерних "чорних крапок" (особливо від забруднення пір і появи "чорних крапок" страждає шкіра жирна, з розширеними порами). У салонах краси така процедура виконується із застосуванням спеціальних інструментів (так звана апаратна чистка обличчя), а вдома - повністю вручну, звичайним "видавлюванням". Процедуру чистки обличчя не без підстав рекомендують проводити в салоні краси, у професійного косметолога - чистка обличчя, виконана неправильно, може завдати істотної шкоди здоров'ю шкіри, а в окремих випадках навіть залишити рубці. Втім, якщо слідувати основним правилам проведення процедури чистки обличчя і обов'язково підготувати шкіру до чищення, результати процедури будуть тими ж, що і при проведенні її в салоні краси.

Перший етап підготовки шкіри до чищення обличчя - це обов'язкове видалення з шкіри поверхневого шару забруднень і шкірного сала, залишків декоративної косметики очищаючим лосьйоном або засобом для зняття макіяжу. Якщо шкіра пошкоджена, можна обмежитися очищаючою косметикою, якщо ж жирна, з розширеними порами - перед використанням такого лосьйону необхідно вмитися з м'яким милом. Потім слід зробити очищення більш глибоке - з використанням скрабу для обличчя або, якщо шкіра особливо чутлива або суха, маски-плівки.

При проведенні чистки обличчя абсолютно необхідно, щоб шкіра була м'якою, розпареною, а пори - відкритими: тільки в цьому випадку ризик пошкодження шкіри мінімальний, а бруд легко видаляється з пір. У салоні краси використовується апаратна процедура обробки шкіри обличчя парою, а в домашніх умовах для підготовки шкіри до очищення потрібна парова лазня. Парову баню для обличчя зробити дуже просто: у великій каструлі закип'ятити звичайну воду, нахилити обличчя над киплячою водою і накрити голову рушником, щоб забезпечити максимальну взаємодію пари від окропу і шкіри обличчя. Розпарювати шкіру необхідно протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Якщо шкіра суха або надмірно чутлива, замість води для приготування парової лазні підійде заварений трав'яний збір - наприклад, відвар з сушеного розмарину, деревію або полину.

Процедура очищення обличчя в домашніх умовах

Підсумковий етап процедури — безпосереднє очищення обличчя, яке необхідно проводити відразу ж після парової лазні, поки пори розкриті, а шкіра досить податлива. Процедура видалення грязьових пробок виконується стисненням комедона з двох сторін кінчиками пальців - перед чищенням обличчя необхідно ретельно вимити руки і обробити шкіру спиртом, щоб уникнути ризики потрапляння інфекції в пори. Крім того, для видалення бруду з пір можна скористатися спеціальною косметичною лопаткою - цей інструмент використовують для чищення обличчя і професійні косметологи.

Після проведення процедури чистки обличчя шкіра травмована, до того ж через сильне стиснення на деяких ділянках можуть з'явитися помітні червоні плями. Після очистки обличчя, шкірі необхідний особливо ретельний догляд. Для початку необхідно звузити розширені під впливом парової лазні пори, протерши шкіру заспокійливу лосьйоном або ж розчином лимонного соку в звичайній воді. Після проведення процедури чистки обличчя рекомендується не виходити якийсь час на відкрите повітря - найкраще робити чистку обличчя перед сном, щоб за ніч пори встигли закритися, а шкіра - відновитися: під впливом забруднюючих факторів навколишнього середовища в розширені після чистки пори моментально знову потрапить бруд, і процедура виявиться марною.

Переглядів: 219815 | Додав: admin | Теги: обличчя, Чистка | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]