Сб, 2024-04-20, 15:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Жовтень » 17 » Екологічний туризм: в похід за освітою
12:55
Екологічний туризм: в похід за освітою

туризм Екологічний туризм можна визначити як відпочинок на природі, який не робить шкідливого впливу на навколишнє середовище. Але під це визначення підходить і відпочинок під найближчою до міста ялинкою, без розпалювання багать, розкидання сміття і витоптування трави. Поняття ж екологічного туризму набагато ширше. Це не просто відпочинок на природі, але подорож в місця з відносно незайманою природою, при цьому обов'язковою умовою є - не завдати шкоди навколишньому середовищу.

Також читайте: У Запоріжжі для школярів відкриють школу мандрівників

Вперше термін "екотуризм" використовував мексиканський еколог Гектор Цебаллос Ласкурія на одній з конференцій в першій половині 80-х років минулого століття, так що такий варіант туризму можна назвати відносно новим - принаймні в порівнянні з туризмом для огляду визначних пам'яток або туризмом з метою відпочинку.

У західних країнах екологічний туризм досить давно користується популярністю, а для України це ще екзотична новинка. Займатися екотуризм може аж ніяк не кожен, адже обов'язкова умова "не нашкодь довкіллю" має на увазі і використання тільки екологічно чистого транспорту. Тобто, туристи користуються тільки такими видами транспорту, як велосипеди, безмоторні човни і т.д. Далеко не кожна людина побажає відправитися в дальню дорогу на велосипеді заради того, щоб помилуватися тваринами в їхньому природному середовищі існування. Однак бажаючих вистачає - особливо з тих пір, як спортивний спосіб життя увійшов в моду.

туризм Для тих, хто впевнений у своїй спортивній формі, пропонуються екотури, що включають в себе елементи активного туризму (сплави по річках на катамаранах і рафтах, велоподорожі, лижні походи, проживання в наметах і т.д.). Але так як впевнених не так вже й багато, як хотілося б, процвітає і "цивілізована" форма екологічного туризму: проживання не в наметах, а в будинках відпочинку, готелях, на турбазах, з численними екскурсіями до природних пам'яток.

В рамках екологічного туризму дуже добре знайомитися з екзотичними країнами. Наприклад, Кенія, Танзанія, Коста-Рика отримують основні доходи саме від екотуризму. Але їм є що продемонструвати любителям дикої природи: печери і водоспади, незвичайні рослини і екзотичні тварини в природному середовищі.

Переглядів: 21261 | Додав: admin | Теги: Екологія, туризм, освіта | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]