Чт, 2024-04-25, 15:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Жовтень » 17 » Японські правила, які варто запозичити
12:45
Японські правила, які варто запозичити

Японія

Японські правила, які варто запозичити

В Японії дуже багато понять і предмети істотно відрізняються від наших, а деякі просто унікальні. Є японські правила і кілька ідей країни Висхідного Сонця, які варто ввести в ужиток і в західних країнах.

Вдосконалений чайник

В Японії окріп використовується повсюдно протягом всього дня для приготування чаю, локшини, супів, кави і так далі. Японці винайшли і демократизували так звану "чарівну машину для гарячої води".

Також читайте: Найдорожчий у світі чай з фекалій панди створено у Китаї

Принцип роботи дуже простий: наливаєте воду, кип'ятите, і машина підтримує воду в гарячому стані. У будь-який момент ви зможете налити її в чашку або залити нею суху локшину. Дуже практичний винахід.

Зони для курців і курильні кімнати

В Японії парадоксально те, що сигарети можна купити всюди, викурити одну в барі чи ресторані, але на вулиці зробити ви це зможете не скрізь. Вулиці вважаються зоною для некурящих. Якщо вам захочеться закурити, необхідно дістатися до зони для курців, де ви побачите велику вивіску "SMOKING AREA" з повідомленнями про шкоду куріння і невихованості (наприклад, коли недопалок викидають з вікна машини). Зони для курців знаходяться по всьому місту. Ці зони з'єднані з добре вентильованими курильними кімнатами, в яких є місця для сидіння і попільнички. Такі кімнати можна побачити в торгових центрах, аеропортах, готелях.

правила Чисті тротуари, свіже повітря, все це від того, що всі курять і викидають недопалки в спеціально відведених місцях, в іншому - асфальт чистий і немає ризику, опинитися в хмарі дьогтю, стоячи на розі вулиці.

Перед тим як закурити, починаєш замислюватися, а не закурюєш сигарету автоматично, тому що в Японії курити змушені в суспільстві інших курців, змушуючи тим самим людей, які вас супроводжують, чекати. В результаті цього, рідше виникає бажання покурити і зникає "рефлекс цигарки".

Те ж саме можна сказати і про курильні кімнати: необхідно вийти з готельного номера або пройти половину торгового центру, щоб дістати сигарету і запальничку. Це змушує подумати двічі, перш ніж закурити.

За словами іноземців, перед тим як приїхати до Японії вони не підтримували ідею заборони куріння на вулиці, але через деякий час їхнього перебування в цій країні вони з упевненістю говорять, що це хороша ідея. Звичайно, деякі люди не завжди добираються до зони для курців, особливо вечорами, коли саке і пиво ллються рікою. І все-таки, більшість людей, дотримуються правило, а поліцейські патрулюють вулиці і закликають порушників до порядку, до того ж між зонами для курців і численними магазинчиками перед якими знаходиться знак "попільничка", що означає, що паління дозволене, не обов'язково долати кілометри, щоб викурити сигарету.

Взуття

Наступне правило говорить: необхідно знімати взуття, як тільки ви перетнули поріг будинку. Всім відомо, що японці ходять у взутті тільки на вулиці. Як тільки вони входять в готельний номер, храм і навіть ресторан, вони відразу ж знімають кросівки, туфлі або черевики і залишаються в шкарпетках або в'єтнамках.

Знявши взуття біля порога, ви не розносите по всьому будинку бруд, який прилип до вашого взуття на вулиці, особливо коли є килими. Звичайно, все це зобов'язує вас стежити за тим, щоб шкарпетки не були дірявими і брудними, а якщо від ваших ніг виходить неприємний запах, то ніхто не зможе здогадатися, що запах виходить саме від ваших ніг. Ви просто зробіть безневинний вираз обличчя і вдавайте, що нічого не відчуваєте.

Переглядів: 21262 | Додав: admin | Теги: Японія, правила | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]