Пт, 2024-03-29, 14:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Жовтень » 16 » Робот пилосос або як врятуватися від домашньої роботи
13:40
Робот пилосос або як врятуватися від домашньої роботи

пилосос Домашня робота. Сумніваюся, що знайдеться жінка, яка в захваті від цих слів. Безсумнівно є люди, які люблять мити посуд, прати білизну, мити вікна, пилососити. Але коли це все потрібно робити день у день і нікуди від цього не дінешся, то радувати це, м'яко кажучи, перестає досить швидко.

Багато чого з сучасної техніки нам вже істотно полегшує життя. Пральні машини, посудомийні, холодильники, які не потрібно розморожувати щотижня, пилососи. Такими речами нас вже не здивувати. І сумніваюся, що хтось відмовиться хоч від чогось з названої вище техніки, як би він не любив домашню роботу.

І якщо у Вас є вже і пральна машина, і розумний холодильник, і може навіть посудомийка на кухні помістилася, то варто задуматися про те, що пора вже переставати самому пилососити. Адже навіть якщо Ваш пилосос супер зручний і супер розумний, то все одно його треба тягати будинком і гудіти собі над вухом. Робот-пилосос - наступний домашній помічник, який, скажемо чесно, все ж гуде, але не завжди над вухом, а просто проїжджаючи повз, і завжди самостійно прибирає. Що не може не радувати.

Так що ж таке робот-пилосос - це незамінний помічник або звичайна іграшка?

Для початку давайте розберемося, що ж із себе представляє робот-пилосос. Це компактний прилад, розміром значно менший звичайного пилососа. Його розміри приблизно такі: радіус 28-35 см, висота 8,5-13 см, вага від 2-х до 4-х кг. Вбудований акумулятор дозволяє роботу в середньому одну годину прибирати Ваш будинок без підзарядки, деякі моделі за цей час можуть прибрати до 90 м2 простору.

Всі ці параметри змінюються в залежності від моделі та виробника. Випускають таких роботів вже досить багато іменитих фірм. Це - Electrolux, Karcher, Samsung, LG, Applica й інші.

пилосос Його невеликі розміри дозволяють роботові безперешкодно прибирати під ліжками, шафами, тумбами і в інших важкодоступних місцях, в яких звичайний пилосос Вам не допоможе. Ваше завдання полягає в тому, щоб включити робота у зручний для Вас час (або запрограмувати автоматичне включення), а також час від часу чистити контейнер для сміття. Автоматичне включення - це дуже зручна річ в нашому випадку. Можна влаштувати так, що робот буде прибирати Ваш будинок тоді, коли там нікого немає. І робот Вам не заважає, і Ви йому теж. А після повернення з роботи або прогулянки, Ви застаєте абсолютно чисту підлогу.

У більшість моделей роботів-пилососів вбудовані сенсори виявлення порожнього простору, які не допускають падіння робота з висоти, наприклад зі сходів. Також виробники придумали спеціальні прилади - віртуальні стіни, які дозволяють блокувати прохід в іншу частину будинку, на вулицю або просто простір, який йому не потрібно чистити в даний момент. Також роботи оснащені датчиками дотику, які допомагають об'їжджати перешкоди.

Переміщається робот приміщенням різними способами, що дозволяє охопити при збиранні всю площу підлоги. Це і по спіралі, і зигзагоподібно, і уздовж стін, і по прямій. Швидкість переміщення залежить від покриття підлоги і від ступеня її забруднення.

Орієнтуються в приміщенні роботи-пилососи за допомогою ультразвукових хвиль. Вони допомагають їм знаходити дверні прорізи, помічати перешкоди, пригальмовуючи перед ними, тим самим не псуючи меблі ударами об неї, визначати місцезнаходження бази і віртуальних стін. Вимкнути робота можна натиснувши на кнопку або просто піднявши його з підлоги. Для деяких моделей передбачений пульт дистанційного керування.

Виробники запевняють, що робот прибирає до 95% пилу і сміття в приміщенні, в той час як звичайний пилосос 60%. Робот всмоктує пил, бруд, пісок, волосся і шерсть тварин, листя, крихти, власне все дрібне сміття. Забирається на всі типи поверхонь, від дерева до плитки, від шикарних килимів до невеликих доріжок. Деякі моделі роботів можна використовувати для робот на мокрих поверхнях і на килимах з довгим ворсом, але є і такі пилососи, які вміють не намотувати на свої щітки бахрому на килимах, тонкі дроти і навіть шнурки.

Різні моделі оснащені різними функціями, як і в будь-який інший техніці, все залежить від Ваших побажань і фінансових можливостей. Є моделі, які автоматично визначають місце забруднення, і інтенсивніше прибирають цю область, спеціальними щітками очищають плінтуса, ультрафіолетовими лампами вбивають пилових кліщів і інших мікробів, оснащені системою очищення повітря і навіть системою ароматизації повітря. Коли робот-пилосос "розуміє", що його акумулятор розряджений практично повністю, він самостійно повертається на базу.

У деяких, більш дорогих моделей, є окремий сміттєзбірник, в який робот автоматично скидає сміття при заповненні його контейнера, звільняючи своїх господарів від чищення його після кожного прибирання. Деякі моделі вміють повертатися на базу для підзарядки і після повертатися назад на місце, і продовжувати прибирання.

Хоч ці роботи в основному використовуються для домашнього прибирання, нічого не заважає використовувати їх і для прибирання в офісах.

пилосос Робот-пилосос істотно полегшить життя людям, які страждають на алергію від пилу, особливо, якщо він оснащений системою очищення повітря. По-перше, він сам прибирає і може це робити частіше, ніж Ви, це вже плюс. А по-друге, він не піднімає дрібний пил в повітря при збиранні в такому обсязі, як звичайні пилососи. Завдяки цьому людям, що не переносять пил в прямому сенсі цього слова, таке чудо-техніки дійсно може полегшити життя. А власники домашніх тварин забудуть про вічну шерсть по всьому будинку.

Багато мільйонів людей по всьому світу використовують роботи-пилососи для звільнення від домашньої роботи. Роботи тісно входять в наше життя і скоро ними нікого не здивуєш. Уже зараз є миючі роботи-пилососи, роботи, прибирають на вулиці, в майстерні, роботи чистять басейни, їх використовують для очищення ринв та іншого. І це тільки роботи першого покоління. Прибирають горизонтальні поверхні, так звані 2-х мірні. Винахідники нас переконують, що не за горами масові випуски роботів, які зможуть прибирати в 3-х мірному просторі. Що ж, будемо чекати з нетерпінням наступні покоління роботів-помічників.

Відгуки від безпосереднього власника такого робота-пилососа

"Прикольна штучка. Працює регулярно вже протягом 3-х місяців. Включаємо приблизно 2-3 рази на тиждень, плюс місцеве прибирання, це якщо раптом потрібно прибрати зараз і тут, наприклад, крихти під столом. Ніяких нарікань на прибирання немає. Куди залізе, там і прибере, а якщо розміри дозволяють, то залізе обов'язково. Їздить і прибирає будь-які поверхні, і килими, і дерево, і плитку. Шумить, але безумовно тихіше, ніж звичайний пилосос. Спати при його роботі не вийде, але розмовляти не заважає абсолютно.

Чистити контейнер для сміття доводиться регулярно, приблизно після одного-двох прибирань, але ніяких труднощів це не становить, займає хвилину-дві, не більше. Періодично, приблизно раз на місяць чистимо щітки і коліщатка від довгих намоталися волосся і ворсу. Займає ця процедура приблизно 5 хвилин. Все елементарно просто.

З проблем, якщо можна нижче перераховане назвати проблемами, це те, що робот не завжди знаходить базу, періодично застряє під батареєю, також потрібно прибирати з підлоги зовсім тонкі дроти, наприклад від зарядки для телефону, може обдерти оплетку, ну і якщо Ви залишили на підлозі легкі добре ковзаючі речі - книги, тапочки або іграшки, то безумовно не знайдете їх на тому ж місці, де очікуєте."

Переглядів: 21239 | Додав: admin | Теги: Дім, пилосос, робот, робота | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]