Вт, 2024-03-19, 04:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Травень » 8 » Сучасна технологія навчання немовлят плаванню
11:09
Сучасна технологія навчання немовлят плаванню

Сучасна технологія навчання немовлят плаванню

Навчання плаванню У спеціальній літературі, так і на інтернет-сторінках можна знайти безліч методик навчання дитини плаванню, які ґрунтуються на основних загальних принципах, про які ми неодмінно згадаємо в нашому огляді, який вирішили присвятити такому важливому питанню - сучасним технологіям навчання немовлят плаванню.

Однак, для початку хочеться зауважити, що сучасні виробники з кожним днем ​​пропонують батькам нову продукцію, яка дозволяє вдосконалити будь-які процеси, в тому числі і навчання плаванню. Тому варто неодмінно придбати і додаткові аксесуари,які убезпечать вашого малюка. Але про все по порядку.

Як навчити немовля плавати

Розпочинаючи навчання свого малюка варто звернути увагу на круги для купання новонароджених, які дозволяють використовувати дещо оновлену методику, розраховану на велику самостійність грудничка на воді. Завдяки тому, що коло підтримує голову дитини, ви тепер не будете переживати, що малюк захлинеться, а ось немовля - зможе обійтися без додаткової підтримки.

навчання немовлят плаванню Можна знайти безліч рекомендацій, які радять відмовитися від плавальних засобів в якості навчального елемента, оскільки малюк не відчуває необхідності самостійно триматися на воді. Це дійсно так. Однак з сучасним колом тіло малюка повністю занурене у воду, без додаткових підтримуючих обмежувачів його рухів, а значить, він може вільно пересуватися.

Величезну роль в цьому питанні відіграє фактор води, яка виштовхує. Використовуючи коло для підтримки головки, ви фактично дозволяєте малюкові самому спробувати пересування на воді, що багато в чому підвищує його шанси швидше навчитися плавати.

Оскільки в основу класичних методик покладено не тільки пересування на воді, але і занурювання, то при використанні спеціальних плавальних кіл слід розділити заняття з плавання на два етапи:

  1. з колом;
  2. і без.

Причому проводити їх краще одночасно.

Навчання плаванню: перші заняття

Отже, почати навчання новонародженого плаванню потрібно зі звикання до води. Надягаємо на малюка коло і поступово занурюємо в воду. Через пару хвилин прибираємо руки, дозволяючи дитині самостійно триматися на поверхні.Вчимося плавати: пірнання для немовлят

Через кілька хвилин дитину можна перевернути на животик, і дати її звикнути до своїх відчуттів. Щоб таке заняття не здалося грудничку нудним і виснажливим, можемо спробувати переміщати його, тримаючись за коло, по воді. Перші заняття не слід затягувати, тому 10 хвилин буде цілком достатньо.

Вчимося плавати: другий етап – пірнання для немовлят

Через тиждень вводимо нові вправи без використання кола. Занурюємо малюка в воду на пару секунд з головою. При цьому краще, якщо малюк буде торкатися ніжками дна. Це додатково буде розвивати здатність підніматися, а в подальшому - підстрибувати. Якщо після таких вправ ви знову надягнете коло, то дитина буде вже самостійно намагатися дістати дна, а це вже перші кроки до плавання, оскільки дитина буде відчувати можливість пересування.

На цьому етапі заняття можуть тривати до 20 хвилин.

Плавання для немовлят: перші спроби

Плавання для немовлят Наступним етапом будуть "перші спроби плавати". Одягніть на малюка коло, занурте його в воду і порухайте його ручками, немов він пливе, при цьому злегка пересуваючи грудничка поверхнею води. Те ж саме виконайте ніжками. Через пару тижнів ваш карапуз освоїть новий рух і буде самостійно пересуватися у воді.

До шести місяців можна буде спробувати плавати без кола. Хто знає, може у вас виросте новий чемпіон з водних видів спорту. Успіху в навчанні!

P.S. Можете залишити свої коментарі та враження від статті, а також поділитися власним досвідом навчання плаванню дітей.

Переглядів: 219020 | Додав: abel | Теги: діти, навчання, плавання, немовлята | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]