Ср, 2024-04-17, 00:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 9 » 17 січня пройде акція на захист затриманих координаторів Податкового майдану
18:12
17 січня пройде акція на захист затриманих координаторів Податкового майдану
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

До акції протесту з вимогою закриття кримінальних справ щодо активістів "Податкового Майдану", яка відбудеться 17 січня, зможуть приєднатися усі громадянські та політичні рухи, які розділяють вимоги мітингуючих. Про це сказав координатор акції протесту проти Податкового кодексу Олександр Данилюк.

"Ця акція конкретно стосується "Майдану-2", і всі, хто вважає, що потрібно закрити кримінальні справи, можуть приєднатися до неї. Це не закрита акція – на неї можуть прийти всі бажаючі", - зазначив Данилюк, повідомляє ІМК.

"Було порушено кримінальну справу проти коменданта наметового містечка Олега Ахтирського – одного з очільників громадянського руху "Спільна справа", - зазначив Данилюк.

"Ми не вірили, що людей можна ув’язнювати за таким абсурдним звинуваченням, як пошкодження плитки. Але влада розглядає це інакше, тому на наступний понеділок ми плануємо провести акцію. Вже відбулись переговори з іншими організаціями, які брали участь у протестах (проти прийняття Податкового кодексу. – Ред.), і всі, з ким ми говорили, підтримують ідею проведення акції", - сказав він.

За словами Данилюка, захід відбудеться на вулиці Банковій у Києві. Координатор акції підкреслив, що зараз відбувається переслідування людей за участь у протестах. "Тому будемо вимагати, щоб закрили всі ці кримінальні справи, і щоб всіх, хто зараз в ізоляторі (учасники акцій протесту проти Податкового кодексу. – Ред.), відпустили. Не було ніяких протиправних дій, тому люди не повинні перебувати у слідчому ізоляторі", - сказав Данилюк.

Данилюк зазначив, що кримінальні справи порушено проти 8 учасників акції, з них 2 зараз у слідчому ізоляторі. "Це звичайні учасники акції протесту, які були свідомо обрані для того, щоб пересвідчитися, що не буде ніякої реакції з боку організаторів. Але ми не будемо це залишати так просто, і ми будемо вимагати припинення переслідування", - додав він.

Зазначимо, що двом учасникам так званого "податкового Майдану" за поданням Головного слідчого управління ГУ МВС України в Києві вже було обрано запобіжний захід за групові порушення громадського порядку і пошкодження майна. За рішенням суду, одного з учасників акцій протесту проти Податкового кодексу було заарештовано, другому обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Водночас суд виніс ухвалу стосовно арешту трьох активістів "податкового Майдану". Трьом активістам - Гаркавенку І.О., Заплаткіну О.В. та Грузинову В.М. - було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Їм висунуто звинувачення за статтею "навмисне знищення або пошкодження чужого майна, що завдало збитків у великих розмірах" за попередньою змовою групи осіб.

Раніше повідомлялося, що після того, як наметове містечко протестуючих підприємців на Майдані Незалежності було насильно демонтовано, а акцію протесту розігнано, київська міліція порушила кримінальну справу за фактом навмисного пошкодження майна під час установлення наметів підприємців на акції протесту проти Податкового кодексу. Зокрема повідомлялося, що на Майдані Незалежності покриття біля стели сильно пошкоджено через те, що учасники акції встановлювали намети, забиваючи кілки.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 906 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ