Сб, 2024-04-20, 05:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 23 » Два поїзди зіткнулися у вашингтонському метро. Багато жертв
10:09
Два поїзди зіткнулися у вашингтонському метро. Багато жертв
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Вашингтоні у годину пік зіткнулися два поїзди метрополітену. Щонайменше 6 людей загинули в результаті зіткнення, 75 отримали поранення, з них 6 поранених у важкому стані, 50 легко поранених і 14 поранених не критично, але доставлених у лікарні пасажирів, передає Бі-Бі-Сі.

Інцидент стався приблизно о 17.00 (00.00 по Києву) між станціями Takoma і Fort Totten "червоної" гілки метро на північному сході міста. Один із поїздів зупинився на перегоні, щоб дочекатися, коли від платформи відійде інший поїзд. У цей час, за невиясненими поки обставинами, потяг, що йшов ззаду, врізався у хвіст поїзда, що стояв, опинившись на його даху, пише РИА "Новости".

Кожен із поїздів складався з шести вагонів, пасажиромісткість кожного з них - 1250 людей.

Рятувальні роботи на місці інциденту практично закінчилися, проте мер міста Адріан Фенті заявив, що один з вагонів "зім'ятий на 75%", і рятувальники вважають, що там можуть залишатися тіла. "Ми ще не змогли пробитися всередину, щоб побачити, є там загиблі чи ні", - сказав мер.

Офіційний опікун округу Колумбія Джим Грахам описав подію: "Результатом зіткнення стало те, що один поїзд врізався в інший і в'їхав на його дах. У результаті перша кабіна другого поїзда, опинилася на верху останньої поїзда, що чекав на станції. Шасі поїзда, що врізався, повністю зруйноване. Ще і через це ми не можемо зараз відповісти на питання, що конкретно сталося - спочатку ми повинні розібрати уламки. Це жахливий інцидент".

Голова системи метрополітену Вашингтона Джон Като не зміг відповісти на запитання, як така нескоординованість могла статися: "У нас є система, яка відстежує місцеперебування наших поїздів. Я не можу відповісти, чому цей поїзд проскочив на якийсь сигнал у момент зіткнення".

Як говорять офіційні особи метрополітену, зазвичай у годину пік поїзда управляються автоматичною системою. В той же час, Като не знає, управлявся поїзд, що вчинив зіткнення, автоматично чи вручну.

За різними даними, серед загиблих - жінка-водій другого поїзда, що врізався, але досі незрозуміло, чи були їй надані відповідні інструкції про поїзд, що стоїть попереду. Звучать також припущення, що другий поїзд у момент зіткнення взагалі міг не управлятися людиною і бути без пасажирів.

Вже зараз зрозуміло, що це був найгірший інцидент за всю 33-річну історію існування метро у Вашингтоні. До цього в 1982 році троє людей загинули в результаті сходження з рейок потягу в центрі вашингтонської підземки.

Представники Служби безпеки заявили, що ознак терористичного акту, принаймні поки, немає. Проте на місці трагедії працюють не тільки рятувальники, пожежники і лікарі, а й співробітники ФБР.

Президент США Барак Обама висловив співчуття родичам і близьким загиблих у результаті інциденту, а також подякував рятувальникам, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 2023 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ