Пт, 2024-04-19, 06:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 6 » "Шахтар" зганьбився в Лізі чемпіонів і покидає турнір
19:44
"Шахтар" зганьбився в Лізі чемпіонів і покидає турнір
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Щонайповнішою ганьбою завершилася для донецького "Шахтаря" Ліга чемпіонів сезону 2009/10. Підопічні Мірчі Луческу провели в ній всього два матчі і вилетіли з турніру, не зумівши пройти третій кваліфікаційний раунд. "Гірників" зупинила скромна і мало кому відома румунська "Тімішоара".

"Тімішоара" - "Шахтар" 0:0

Перший матч: 2:2

"Тімішоара": Пантілімон, Бонфім, Нібомбе, Чишовські, Артавазд Карамян, Арман Карамян, Алекса (Скутару, 67), Боурчану, Станку (Іонеску, 82), Паркс, Букур (Магера, 89)

"Шахтар": Пятов, Срна, Чигринський, Кучер, Рац, Хюбшман, Гай (Вілліан, 54), Ілсіньо, Жадсон (Гладкий, 69), Фернандіньо, Луіс Адріано (Агахова, 32)

Різниця між великими клубами і просто непоганими полягає в тому, що після тріумфального сезону перші і в наступному можуть виступити стабільно, а другі - наступний провалять.

Наприклад, МЮ та "Зеніт". Англійці виграли Лігу чемпіонів і чемпіонат два роки тому. У наступному сезоні, тобто в минулому, вони знову виграли національну першість і дійшли до фіналу Ліги чемпіонів. Пітерський клуб після тріумфу в Кубку УЄФА повністю провалив національну першість, не вийшов з групи Ліги чемпіонів до плей-офф, вилетівши в Кубок УЄФА, де припинив боротьбу у 1/8 фіналу.

Або московський ЦСКА. Після перемоги в Кубку УЕФА-2004/05 команда хоч і виграла національний чемпіонат, але повністю провалила еврокампанію, не зумівши вийти з групи до Кубку УЄФА (4 місце з 5 команд).

Так, можливо, відбувається і з "Шахтарем". Головний тренер і президент заявляють про намір боротися за перемогу в Ліги чемпіонів, на адресу всього клубу приходять привітання від вищих посадових осіб країни, гравці отримали звання заслужених майстрів спорту і возять трофей по своїм рідним містам та селам. Все це, звичайно ж, розслабляє.

У численних інтерв'ю гравці хоч і говорили, що необхідно якомога швидше забути про тріумф і зосередитися на наступному сезоні, але вочевидь, що зробити цього вони не зуміли: два останні матчі на зборах команда програла "Бенфіці" й "Замалеку" та втратила у чемпіонаті очки з "Ворсклою".

У Європі на "Гірників" після минулого сезону настрій особливий. Це і продемонструвала "Тімішоара", гравці якої бились за кожен м'яч. На відміну від гравців "Шахтаря". Як сказав Луческу після матчу: "Наші бразильці, за винятком, можливо Ілсіньо, не завжди ставили жорстко ногу там, де це потрібно було робити. Напевно, боротьбу ми все-таки програли".

Це головна причина. Атакувальні півзахисники рідко дозволяли собі повертатися до оборони. Середня лінія "Шахтаря" взагалі виглядала стоячою. Особливо Жадсон і Фернандіньо, браку у виконанні яких було дуже багато. Пасивним був і Срна на своєму фланзі, та і форварди команди, за винятком хіба що Гладкого, не могли зачепитися за м'яч.

Виходячи з усього цього й не дивно, що "Гірники" у воріт суперника в першому таймі не створили жодного гольового моменту. З тих пари ударів, що було зроблено, вони навіть в створ воріт жодного разу не влучили.

Другий тайм був веселішим. Могли забити як ті, так і інші. Причому у румунів моменти були куди небезпечнішими.

Після матчу у щасливих вболівальників господарів популярною була думка, що "Шахтар" у чемпіонаті Румунії вище п'ятого місця не піднявся б...

Зазначимо, що "Шахтар" часів Луческу ще жодного разу не зумів пройти в єврокубках румунський клуб.

Мірча Луческу: "Результат двухраундового двобою ми повинні були вирішувати в Донецьку, де ми створили дуже багато моментів. Сьогодні їх було набагато менше. У першому таймі можна відзначити лише удар Луїса Адріано, після якого він уже пішов з поля. Ну і в кінці другого тайму ми дуже тиснули на команду суперника. Напевно, з перших хвилин потрібно було грати так, як ми грали останні 25 хвилин. Але, на жаль, сьогодні був хороший день у воротаря господарів, який впіймав все, що летіло у ворота. Нам потрібно зробити якомога швидше висновки з цих ігор з "Тімішоарою" і підготуватися до двох наступних ігор зовсім по-іншому".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1399 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ