Чт, 2024-03-28, 18:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 26 » У США помер сенатор Едвард Кеннеді - наймолодший брат Джона Кеннеді
21:36
У США помер сенатор Едвард Кеннеді - наймолодший брат Джона Кеннеді
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Американський сенатор-демократ від штату Массачусетс Едвард Кеннеді, молодший брат колишнього президента США Джона Кеннеді, помер від раку в середу у віці 77 років, повідомляє британський телеканал "Скай ньюс".

"Ми втратили непоправний центр нашої сім'ї і радісне світло наших життів, проте натхнення, викликане його вірою, оптимізмом і витримкою, житиме в наших серцях вічно", - мовиться в заяві сім'ї сенатора, передає РИА "Новости".

"Ми дякуємо всім, хто оточував його турботою і підтримував його весь останній рік, всіх, хто був із ним стільки років у його невпинній боротьбі за рух до справедливості", - мовиться в заяві.

Минулого року Кеннеді, який був хворий на рак мозку, переніс операцію з видалення пухлини мозку. Хірурги оголосили операцію успішною. Після цього Едвард Кеннеді не припиняв займатися політикою. Він підтримав Барака Обаму на ранній стадії передвиборної кампанії, чим значно укріпив його позиції в боротьбі за висунення на президентську посаду.

Самому Едварду Кеннеді так і не вдалося поборотися за президентське крісло. Багато в чому цьому перешкодила скандальна автоаварія 1969 року, коли машина, якою керував Кеннеді, звалилася в річку з мосту. Політикові вдалося вибратися, проте потонула жінка, що їхала разом із ним.

Кеннеді запевняв, що не був п'яний і доклав усіх сил, щоб врятувати свою пасажирку. Проте, він покинув місце аварії і повідомив про неї в поліцію тільки згодом, повідомляє СNN.

У 1980 році Кеннеді боровся за право балотуватися в президенти від демократів, але програв Джиммі Картеру, який потім був обраний главою держави.

Кеннеді, що пропрацював у Сенаті США понад 40 років, вважався одним з найефективніших законодавців за останні десятиліття. За його участі були прийняті Закон про право на інформацію, Закон про виборче право, Закон про заборону віковій дискримінації і багато інших законодавчих актів. Едвард Кеннеді був фактичним лідером ліберальної частини Демократичної партії.

Сім'я Кеннеді: покликані вершити великі діяння і приносити великі жертви

Едвард Кеннеді був одним із дев'яти дітей Джозефа і Роуз Кеннеді, що подарували Америці цілу плеяду видатних політичних і громадських діячів. Проте п'ятьох дітей чекала страшна доля.

Спочатку в божевільні опинилася дочка Розмарі. Вона з дитинства страждала на затримку розумового розвитку, і у неї були неконтрольовані спалахи гніву. У 1941 році лікарі зробили Розмарі лоботомію. Операція пройшла невдало, і дівчина перетворилася на істоту, нездатну до найпростіших осмислених дій. Вона померла в психіатричній лікарні.

Інша дочка, Кетлін, овдовіла під час Другої світової війни, а через кілька років загинула в авіакатастрофі. Їй було 28 років. Тоді її батько вперше сказав: "Над родом Кеннеді тяжіє прокляття".

Син Джозеф виховувався як спадкоємець багатої сім'ї. Коли до звання магістра юриспруденції йому залишався один рік, Джозеф записався добровольцем у військову авіацію. Він був пілотом важкого бомбардувальника, кращим у своїй ескадрильї.

12 серпня 1944 року Джозеф Кеннеді вилетів на чергове завдання - в район, звідки німці запускали ракети "Фау-2". З невідомих причин завантажений вісьма тоннами вибухових речовин літак вибухнув у повітрі.

Схожим чином починалася біографія і у Джона Кеннеді. Він вчився економіці в Лондоні, закінчив Гарвардський університет. В ніч з 1 на 2 серпня 1943 року торпедний катер під командуванням лейтенанта Кеннеді був підбитий торпедою, пущеною з японського крейсера. Кеннеді проплив 5 км до берега острова Нова Джорджія, буксируючи пораненого матроса. Він урятувався, щоб прожити ще 20 років, стати президентом США і загинути від кулі вбивці.

Брат Роберт пережив його всього на п'ять років. Він був міністром юстиції в уряді Кеннеді. У 1968 році Роберт, продовжуючи сімейну справу, став одним з найбільш ймовірних кандидатів у президенти від демократичної партії, але був застрелений арабським фанатиком.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1400 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ