Пт, 2024-03-29, 02:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 14 » 20-річного Пилипа Тарана, сина голови Центрального проводу ВО "Тризуб" у запорізькому СІЗО катують
21:59
20-річного Пилипа Тарана, сина голови Центрального проводу ВО "Тризуб" у запорізькому СІЗО катують
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

20-річного Пилипа Тарана, сина голови Центрального проводу ВО "Тризуб" Андрія Стемпіцького, у запорізькому СІЗО катують. Про це повідомила представниця організації "Жіноча січ" Тетяна Тарасенко з посиланням на адвоката Тарана Ленюк Мар'яну Дмитрівну, пише Олена Бєлозерська у своєму блозі.

- Прокуратура Запоріжжя запевняє, що "тризубівці" не скаржаться

За її словами, хлопця тяжко били, непритомного закидали в камеру, застосовували електрошок. Зараз у нього струс мозку, він періодично втрачає свідомість, і велика гуля на спині в області хребта.

Мордують його, за словами Тетяни, лише за те, що він син голови "Тризубу" - думають, що володіє якоюсь інформацією. Офіційно Пилипу Тарану інкримінують лише участь у спилянні голови Сталіна.

Також Тетяна Тарасенко повідомила, що була прокурорська перевірка, до Пилипа прийшов прокурор, запропонував підписати папірці, що ніхто його не бив і він не має скарг на умови утримання. Хлопець відповів, що не підпише. Тоді до нього в камеру зайшли троє і знову побили до втрати свідомості, але він нічого не підписав.

Рідні і друзі Пилипа Тарана мають намір писати скарги і домагатися призначення парламентської комісії для контролю за цією справою.

Прокуратура Запоріжжя запевняє, що "тризубівці" не скаржаться

Прокуратура Запорізької області не виявила застосування тортур до члена всеукраїнської організації "Тризуб" Філіпа Тарана. Про це повідомили в прес-службі прокуратури, передають "Українські новини".

До прокуратури звернулися родичі Тарана, заявивши про застосування до нього катувань з боку працівників Запорізького слідчого ізолятора.

14 лютого прокуратура області провела термінову перевірку зазначених фактів і встановила, що від Тарана після того, як його помістили в слідчий ізолятор 26 січня, при первинному огляді в медичній частині установи скарг на стан здоров'я не надійшло, погіршення його самопочуття і тілесних ушкоджень виявлено не було.

При прокурорській перевірці затриманий особисто спростував будь-яке застосування до нього недозволених заходів впливу та катувань за весь час перебування в СІЗО, зазначивши, що звернувся за медичною допомогою один раз і отримав її.

Прокуратура уточнила, що таким чином заяви родичів про застосовування до Тарана тортур, свого об'єктивного підтвердження не знайшли.

Раніше повідомлялося, що до іншого затриманого активіста ВО "Тризуб" Василя Лабайчука також застосовувалися тортури. Перед цим запорізькі правоохоронці морили його голодом.

Як повідомлялося, увечері 28 грудня 2010 року на території Запорізького облкомітету КПУ невідомі зловмисники спиляли голову пам'ятнику Сталіну. Того ж дня відповідальність за це узяла на себе організація "Тризуб", вивісивши в інтернеті власне відео, на якому зафільмовано напад на пам'ятник. 31 грудня пам'ятник Сталіну підірвали невідомі особи.

Сімох активістів "Тризуба" затримали за обезголовлення пам'ятника Сталіну, а за справою про вибух пам'ятника підозрюваних наразі немає.

Прокуратура перевірила умови утримання під вартою заарештованих у Запоріжжі членів ВО "Тризуб" ім. Бандери і не виявила жодних порушень. Стосовно кожного із заарештованих органи прокуратури провели від 4 до 16 перевірок дотримання норм законодавства.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 969 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ