Ср, 2024-04-24, 08:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 26 » 800-сторінкову доповідь про злочини влади проти свого народу підготували афганські правозахисники
13:16
800-сторінкову доповідь про злочини влади проти свого народу підготували афганські правозахисники
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Афганська незалежна комісія з прав людини підготувала 800-сторінкову доповідь, яка обвинувачує більше 500 впливових політиків країни у злочинах проти народу Афганістану і порушенні прав людини.

Одна із укладачів дослідження Хуба Масдак в інтерв'ю місцевій радіостанціі "Салам Ватандар" повідомила, що документ охоплює тимчасовий період з 1978 року, коли в країні відбулася Квітнева революція і впав режим Мохаммада Дауда, до теперішнього часу, передає РИА "Новости".

За її словами, в дослідженні є документи про знищення людей, підписані безпосередньо польовими командирами, керівниками збройних угруповань, також задокументовані свідчення їхніх військових злочинів.

Масдак утрималася від розголосу імен політиків, що згадуються в доповіді, однак повідомила, що "доповідь є загальнонаціональним документом і зараз перебуває на підписанні у президента країни Хаміда Карзая".

Документ може бути опублікований тільки після схвалення документа президентом.

"Якщо Карзай не підпише доповідь, і вона не буде опублікована, саме існування правозахисних організацій в країні буде поставлене під сумнів і це стане великим ударом для афганського громадянського суспільства", - додає правозахисниця.

Тим часом, афганська радіостанція "Азаді" повідомила, що в доповіді комісії з прав людини фігурують зокрема імена національного героя Афганістану польового командира Ахмадшаха Масуда, чинного першого віце-президента Афганістану маршала Мохаммада Касема Фахіма, другого-віце-президента країни Каріма Халілі, вождя хазарейского народу Афганістану Мохаммада Мохакека, ватажка узбецької громади Афганістану Абдула Рашида Дустума, губернатора північної провінції Балх Атта Мохаммада Нура.

Масдак також підсумувала, що "в доповіді є сотні імен тих, чиї руки залиті кров'ю невинних людей, і хто сьогодні посідає високі посади в афганських владних структурах".

Нагадаємо, за словами міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, система кримінального права в Афганістані залишається досить відсталою при розгляді справ жінок, обвинувачених у так званих "злочинах проти моральності".

В Афганістані нещодавно спливла історія 15-річної дівчинки, яка перебувала в ув'язненні у власного чоловіка, а його сім'я катувала її. Травми дівчинки дуже серйозні. На час звільнення вона була в стані крайнього виснаження.

Також нещодавно в Афганістані 19-річну дівчину було засуджено судом до 12 років ув'язнення за те, що два роки тому її зґвалтував чоловік двоюрідної сестри.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1109 | Додав: adminA | Теги: афганські правозахисники, доповідьзлочини влади
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ